Veelgestelde vragen over SPF

Veelgestelde vragen over SPF

Nu de zomer in volle gang is, is het extra belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de zon. Het is het beste om gedurende het hele jaar huidverzorgingsproducten met een SPF te gebruiken, zelfs als het bewolkt is, maar als de zon volop schijnt is het essentieel. Vooral als je last hebt van rosacea, aangezien de zon bij mensen met deze aandoening een heftige reactie kan veroorzaken.

Rosacea kan opspelen door de zon omdat de kwetsbare haarvaatjes van mensen met rosacea makkelijk beschadigd raken door UVB-straling. Deze adertjes raken verwijd of springen open, waardoor de huid rood kleurt. Een paar minuten zonlicht op de gevoelige huid van mensen met rosacea kan al genoeg zijn om een enorme huidirritatie, met bijbehorende roodheid, te veroorzaken.

De National Rosacea Society in het Verenigd Koninkrijk heeft onderzoek gedaan naar de gevolgen van zonlicht op rosacea. Van de 431 ondervraagden meldde zo'n 80% dat de zon hun rosacea inderdaad verergerde, en eenzelfde aantal vertelde dat hitte hetzelfde effect heeft. Dit betekent natuurlijk niet dat mensen met rosacea voortdurend binnen moeten blijven, maar dat het waarschijnlijk beter is om de zon te vermijden op het heetst van de dag (grofweg tussen 12:00 en 15:00) en regelmatig SPF aan te brengen.

Een vergelijkbaar onderzoek van de National Rosacea Society concludeerde dat het gebruiken van zonnebrand of SPF de kans dat de symptomen van rosacea opspelen sterk vermindert. Zonnebrand met titanium dioxide of zink oxide als actief ingredient biedt de beste bescherming. Rosalique bevat titanium dioxide alsmede 5 andere actieve ingrediënten die de huid beschermen en verzorgen.

In dit blog beantwoorden we de veelgestelde vragen die we vaak krijgen over Rosalique en SPF in het algemeen.

1)
      Welke SPF bevat Rosalique?

Rosalique bevat SPF 50, omdat uit onderzoek gebleken is dat mensen met rosacea factor 30 of hoger moeten gebruiken om hun gevoelige huid voldoende te beschermen. 

2)      Beschermt Rosalique tegen UVA/UVB-straling? 

Ja, Rosalique beschermt tegen UVA- en UVB-straling. De SPF in Rosalique is beoordeeld met 5* door Boots, en is daardoor perfect voor mensen met rosacea.

3)
      Kleur ik nog wel bij als ik SPF 50 draag?

Ja, je kunt nog steeds bijkleuren als je een SPF gebruikt - SPF's van 15 en hoger kunnen je zelfs helpen met het opbouwen van een mooi kleurtje.

4)
      Kan ik Rosalique alleen op de gebieden waar mijn huid rood is aanbrengen, of krijg ik dan een ongelijke huidskleur?

Dat kan, het aanbrengen van Rosalique op specifieke plekken zou geen zichtbaar effect moeten hebben op het bruinen van je huid. We raden echter wel aan om Rosalique over je hele gezicht te gebruiken voor een volledige bescherming tegen de zon.

5)
      Hoe lang biedt de SPF in Rosalique bescherming? Moet ik Rosalique na een paar uur opnieuw aanbrengen?

Op een bewolkte dag waarop je voornamelijk binnen blijft, geeft het eenmalig aanbrengen van Rosalique in de ochtend waarschijnlijk voldoende bescherming voor de rest van de dag. Als de zon echter fel schijnt, je van plan bent een langere tijd buiten door te brengen, als je gaat zonnebaden of als je last hebt van je rosacea, raden we je aan om Rosalique gedurende de dag opnieuw aan te brengen, 

6)
      Ik verbrand niet snel, heb ik nog steeds een SPF nodig?

Ja, je kan het beste dagelijks een SPF gebruiken om je huid tegen UV-straling te beschermen. UV-straling kan verschillende huidaandoeningen veroorzaken en verergeren, en kan het verouderingsproces versnellen. Het is dus beter om jezelf tegen deze straling te beschermen, ook als je niet snel verbrandt.

Lees meer

Top Tips voor jouw Rosacea-gevoelige huid tijdens de zomer

Top Tips voor jouw Rosacea-gevoelige huid tijdens de zomer

Actieve ingrediënten in onze skincare lijn

Actieve ingrediënten in onze skincare lijn

HAPPY BIRTHDAY!

HAPPY BIRTHDAY!