5 zomerse make-up tips voor de onzuivere huid

5 zomerse make-up tips voor de onzuivere huid

Wist je dat 85% van de mensen tussen de 12 en 24 jaar oud op een bepaald moment last krijgt van acne? En wellicht denk je bij het noemen van acne alleen aan pukkelige tieners, maar niets is minder waar – ook volwassenen en ouderen krijgen in toenemende mate last van acne.


Het acne zelf is uiteraard vervelend, zeker als het diep en soms pijnlijk cystisch acne betreft, maar acne kan ook hele vervelende gevolgen hebben voor je zelfvertrouwen. Helaas is het lastig te camoufleren en kunnen zware foundations het acne verergeren, omdat deze de huid kunnen verstoppen. Daarom bespreken we vandaag onze top 5 make-up tips voor mensen met acne en een onzuivere huid. Hopelijk helpen deze tips je om je skincare routine deze zomer lekker licht en fris te houden – en nog belangrijker, om lekker in je vel te zitten!

1. Gebruik alleen producten die non-comedogeen zijn

Acne ontstaat door een overproductie van talg, een goedje dat aangemaakt wordt in je huid en zich vervolgens mengt met dode huidcellen op het huidoppervlak. Dit mengsel gaat vervolgens in je poriën zitten en blokkeert deze, waardoor mee-eters en puistjes ontstaan. Non-comedogeen betekent dat het product de poriën niet verstopt en dat de huid kan blijven ademen.

2. Houd het simpel!

Als je acne opspeelt, ben je wellicht geneigd om van alles uit de kast te trekken om de onzuiverheden zo snel mogelijk af te remmen. Te veel verschillende producten gebruiken kan echter een averechts effect hebben. Uitdrogen, hydrateren, camoufleren, beschermen – het kan zomaar zijn dat je huid extra geïrriteerd raakt als deze met te veel verschillende stoffen en producten in aanraking komt. Producten met meerdere functies zijn dus ideaal! Een moisturiser die hydrateert, goed werkt als primer én een SPF bevat. Een face wash die niet alleen dode huidcellen verwijdert, maar de talgproductie ook in balans brengt én vochtinbrengend is. Of in het geval van Rosalique: een primer/dagcrème die camoufleert, ontstekingsremmend werkt én beschermt tegen de zon.

3. Gebruik tools en applicators

Als je acne opspeelt, is het het beste om het aanraken van je gezicht zo veel mogelijk te vermijden. Er zit toch altijd wat vet en vuil aan je handen, en dit wordt makkelijk overgebracht naar je gezicht – en je poriën. Het stimuleren van de huid kan ook leiden tot extra talgproductie en dus een meer vettige huid. Kwasten en (wasbare) wattenschijfjes zijn een goede oplossing. Bedenk wel dat de bacteriën van je huid ook op de kwast overgebracht worden, dus maak je kwasten zeer regelmatig schoon. Als je herbruikbare make-up doekjes gebruikt, zorg er dan voor dat je deze voor de hygiëne op 60 graden wast.

4. Omarm een natuurlijke look

Zoals eerder krijgt meer dan 85% van de 12-24-jarigen ooit te maken met acne, en de aandoening is ook niet ongewoon bij volwassenen. Je bent niet alleen, en hopelijk voel je je daardoor wat minder onzeker. Een minimale make-up, wellicht in de vorm van een primer en een bronzer of highlighter, geeft je een prachtige zomerse gloed zonder je huid te verstikken. Als je erg onzeker bent over je huid, gebruik dan simpele maar effectieve make-up om de focus te verleggen naar andere delen van je gezicht – bijvoorbeeld je prachtige ogen of een stralende glimlach!

5. Verwijder ALTIJD je make-up voor je naar bed gaat

Ik denk dat we het allemaal wel herkennen… “Ik ben moe, ik wil direct m’n bed in, en ik los het probleem van de panda-ogen morgenochtend wel op.” Hoe verleidelijk ook, doe het niet! Make-up verwijderen is doorgaans zo gebeurd en beschermt niet alleen je kussensloop, maar laat je huid ’s nachts ook ademen en ontspannen na een drukke dag onder je concealer. Het is voor de vettige huid vaak een beetje too much om een remover op oliebasis te gebruiken, maar gebruik ook geen product dat je huid uitdroogt – wellicht is een lichte cleansing balm of een vochtinbrengende wasgel een mooi compromis. Ons zusterbedrijf Salcura heeft twee heerlijke reinigingsproducten voor de onzuivere huid waardoor je gezicht na het reinigen heerlijk fris en gevoed aanvoelt.

Hopelijk heb je iets aan deze tips deze zomer, aangezien warm, zweterig weer voor zo veel mensen een acne trigger is. Gebruik voor de beste resultaten dagelijks Rosalique om roodheid en acne onder controle te houden, en voor dat extra beetje dekking en de natuurlijke glow. Probeer je niet te druk te maken om je huid en geniet van alles wat dit seizoen te bieden heeft!

Lees meer

Trigger foods identificeren bij Rosacea

Trigger foods identificeren bij Rosacea

Actieve ingrediënten in onze skincare lijn

Actieve ingrediënten in onze skincare lijn

Uitgelicht: Onze 5* Breedspectrum SPF50

Uitgelicht: Onze 5* Breedspectrum SPF50