Essentiële huidverzorgingstips voor je volgende wintersportvakantie

Essentiële huidverzorgingstips voor je volgende wintersportvakantie
Het is officieel het hoogtepunt van het skiseizoen, dus als je een wintersportliefhebber bent, maak je je wellicht op voor je jaarlijkse sneeuwavontuur. Je denkt misschien dat je je geen zorgen hoeft te maken over je huid terwijl je ingepakt bent, maar helaas kunnen UV-straling en uitdroging van de huid een echte zorg zijn in een zonnig maar besneeuwd klimaat - vooral als je last hebt van een gevoelige, droge of couperosegevoelige huid. Daarom hebben we een aantal van onze beste wintersport huidverzorgingstips samengesteld om je klaar te stomen voor je komende vakantie!

1. Zonnebrandcrème

Wist je dat de blootstelling aan straling 4 tot 5% toeneemt met elke 1000 meter boven zeeniveau? Daarom is hoogwaardige zonbescherming essentieel als je de piste op gaat, vooral op een zonnige dag. De koude wind op je gezicht kan voorkomen dat je de volle intensiteit van de zon op je huid voelt, waardoor je thuiskomt met enorme zonnebrandvlekken. Bovendien weerkaatst de witte sneeuw het zonlicht, waardoor je meer kans hebt om te verbranden en je gezicht meer aan UV-straling wordt blootgesteld.

Het zal geen verrassing zijn dat wij Rosalique aanbevelen - het bevat niet alleen een indrukwekkende SPF50, maar ook natuurlijke vochtinbrengers en zachte actieve ingrediënten om je huid te beschermen en goed te verzorgen in de zon en de kou. Rosalique is ook licht en niet-comedogeen, dus het veroorzaakt geen puistjes, waar velen van ons zich zorgen over maken na een lange dag zweten onder onze helmen. Tot slot gaat de groene tint van Rosalique roodheid in het gezicht tegen, iets wat we allemaal krijgen tijdens het sporten, terwijl het je een mooie, door de zon gekuste gloed geeft. Stop onze compacte tube in je zak om de hele dag bij te werken of vlak voordat je naar de après-ski gaat!

PS: je lippen zijn erg gevoelig voor zonnebrand en uitdroging, dus zorg voor een hydraterende lippenbalsem met SPF!

2. Fysieke zonwering

Hoewel zonnecrème een must is voor alle blootgestelde delen van de huid, vergeet niet de kracht van fysieke zonnebarrières. Brillen, sjaals, kappen en zelfs bivakmutsen kunnen een echte levensredder zijn als je huid gevoelig is voor zonnebrand of opvliegers - zorg er wel voor dat je ze regelmatig wast om huidirritatie en puistjes te voorkomen. Je huid bedekken is niet alleen belangrijk voor je gezichtshuid, maar ook voor de rest van je lichaam - je zult waarschijnlijk zweten, waardoor je blootgestelde huid nog kwetsbaarder wordt voor de kou. Pak lichte lagen in, zodat je gemakkelijk op een comfortabele temperatuur kunt blijven zonder je huid aan de elementen bloot te hoeven stellen.

3. Je gezicht hydrateren

Als je sport, zweet je en verlies je vocht in je huid. Skiën tegen de koude, gure wind in kan nog extremere uitdroging veroorzaken. Het vinden van de beste verrijkende dagelijkse moisturizer voor het gezicht is essentieel om vochtverlies tegen te gaan. Vergeet niet om van binnenuit gehydrateerd te blijven door veel water te drinken tijdens je pauzes. Een uitgedroogde huid is niet alleen oncomfortabel, maar kan ook de kans op huidbeschadiging en rimpels vergroten, dus wees consequent en vul je huid 's avonds of zelfs 's nachts aan met rijke vochtinbrengende behandelingen.

4. Investeer in een goede handcrème

Je handen en voeten hebben veel te verduren tijdens je wintersportactiviteiten, dus zorg er goed voor! Wij raden Salcura Daily Intensive Hand cream aan, omdat deze ideaal is voor ernstig droge handen. Het hydrateert de huid diep en trekt snel in zonder je handen plakkerig te maken - bovendien is het volledig ongeparfumeerd, dus zeer geschikt voor de gevoelige huid. Tot slot zit het in een reisvriendelijke tube van 50 ml, klaar om mee de piste op te gaan.

5. Vermijd hete douches of lange weken

Tot slot is het belangrijk om niet extreem lang of heet te douchen, omdat dit de huid verder kan uitdrogen. Vermijd ook agressieve chemische wasproducten en vooral exfolianten, want die hebben hetzelfde effect. Een snelle warme douche is alles wat je nodig hebt om te reinigen en op te warmen, en hydrateer altijd onmiddellijk na het douchen terwijl je huid nog een beetje vochtig is.

Je kunt Rosalique hier shoppen om er geweldig uit te zien voor je ski-avontuur, terwijl je huid beschermd blijft.

Lees meer

GQ houdt van Rosalique voor mannen

GQ houdt van Rosalique voor mannen

Actieve ingrediënten in onze skincare lijn

Actieve ingrediënten in onze skincare lijn

Rosacea 101

Rosacea 101