Herfsttips voor Rosacea

Herfsttips voor Rosacea

Veel mensen met rosacea vinden na verloop van tijd een routine waarmee ze hun aandoening normaal gesproken onder controle kunnen houden. Het omslaan van het weer of de verandering van de seizoenen kan echter een aantal uitdagingen met zich meebrengen. Dit zijn onze top tips om het opspelen van je rosacea ook in de herfst te vermijden:

1. Draag laagjes. Veel mensen denken dat warm weer de voornaamste trigger is voor rosacea, maar het koude weer en de wind kunnen ook bij veel mensen voor problemen zorgen. Als de temperatuur daalt en de wind oplaait, kan je het beste zorgen dat je altijd een vest of jas met capuchon en/of een sjaal bij de hand hebt – deze beschermen niet alleen je lichaam maar ook je gezicht tegen de kou. Bovendien ben je als je laagjes draagt of bij je hebt altijd voorbereid, of het nou een bijzonder warme of koude dag is.

2. Neem een hoed mee. Je zou misschien verwachten dat je je in de herfst of winter geen zorgen meer hoeft te maken om de zon, maar dit is niet waar. Gebruik altijd verzorgingsproducten met een SPF voor je gezicht en draag een hoed of pet met zonneklep als je van plan bent langere tijd in de felle zon door te brengen. Wat betreft producten: kies milde producten met een SPF van 30 of hoger op basis van zink of titaniumdioxide, die zowel UVA- als UVB-bescherming bieden.

3. Neem af en toe een break. Als je een paar uur lang onafgebroken buiten bent, of je nu aan het wandelen bent of een buitenevenement bijwoont, ga dan af en toe eventjes naar binnen. Dit geeft je de kans om opnieuw zonnebrand aan te brengen, extra kleding te pakken en om te voelen of je huid te lijden heeft onder de zon of wind.

4. Vermijd (te) warme dranken. Koffie, warme chocomel en thee zijn overal maar let op: uit onderzoek is gebleken dat dranken tot boven het kookpunt verwarmd zijn kunnen leiden tot een rode huid in het gezicht. We raden daarom aan om je drankje eventjes goed af te laten koelen voor je eraan begint, in plaats van kleine slokjes te nemen omdat deze eigenlijk nog te heet is.

5. Vermijd pittige kruiden. Het lijkt je wellicht heerlijk, na een koude dag buiten opwarmen met een pittig kopje soep of een ander gerecht vol specerijen. Helaas is ook dit een belangrijke rosacea trigger – uit onderzoek is gebleken dat minstens de helft van rosacea patiënten merkt dat pittig eten hun symptomen doet oplaaien. Probeer deze specerijen dus te vermijden en gebruik eerder groene kruiden of andere niet-pittige smaakmakers.

Een andere manier om rosacea onder controle te houden is het gebruiken van de juiste verzorgingsproducten. Het is dan ook erg belangrijk om te checken dat de producten die je gebruikt wel geschikt zijn voor je (rosacea) gevoelige huid – een routine die bestaat uit zachte, milde, verzorgende producten kan de rosacea sterk verlichten.

De Rosalique 3 in 1 Miracle Formula is een must have geworden voor mensen met rosacea, met name in de zomermaanden. Het is super makkelijk om aan te brengen en geeft niet alleen directe dekking bij roodheid, het verbetert de huid na verloop van tijd (6-8 weken) ook en beschermt deze ten slotte met SPF50. We raden je aan om Rosalique ’s morgens aan te brengen en eventueel wat bij de smeren (dit is super makkelijk en kan zelfs met je vingers, zonder spiegel) als je een langere tijd buiten doorbrengt.

Een fijne, rosacea-vrije herfst toegewenst!

Lees meer

Lupus Skincare Tips door Emma Lynn – Lupus Awareness Month

Lupus Skincare Tips door Emma Lynn – Lupus Awareness Month

Actieve ingrediënten in onze skincare lijn

Actieve ingrediënten in onze skincare lijn

Wintertips voor de (rosacea-)gevoelige huid

Wintertips voor de (rosacea-)gevoelige huid