Hoe je met een onzuivere huid de feestdagen doorkomt!

Hoe je met een onzuivere huid de feestdagen doorkomt!

Tijdens de kerstperiode valt er veel te vieren - familie, eten, cadeaus en kerstsfeer alom. Het kan soms wel lastig zijn om alle geneugten van het leven met Kerstmis in je op te nemen als je kampt met een acnegevoelige huid en je je zorgen maakt over de zoveelste uitbraak.

"Gewoon negeren" is altijd veel gemakkelijker gezegd dan gedaan, dus hier zijn een paar van onze toptips om je huid onder controle te houden terwijl je geniet van de feestdagen!

1. Weersta de drang om te veel te reinigen

Wist je dat het mogelijk is om tegelijkertijd een vette en een vochtarme huid te hebben? Dit huidtype ontstaat vaak wanneer de van nature vette huid te veel gereinigd en geëxfolieerd wordt, waardoor ze veel van haar natuurlijke vocht verliest en ter compensatie te veel olie produceert. Gebruik om dit te voorkomen liever zachte, natuurlijke producten dan agressieve chemicaliën of exfoliërende producten met grove deeltjes. De Antiac Daily Face Wash van ons zustermerk Salcura is een voorbeeld van een dagelijkse reiniger die puistjes voorkomt maar je huid niet uitdroogt. Vergeet niet de watertemperatuur op lauw te houden tijdens het reinigen of douchen, om je huid soepel en gehydrateerd te houden!

2. Zorg ervoor dat je gehydrateerd blijft

Vaak wordt ten onrechte aangenomen dat een vette huid geen vochtinbrengende crème nodig heeft, maar een vette of acnegevoelige huid betekent niet dat je deze fase in je huidverzorgingsroutine moet overslaan. Zorg ervoor dat je je huid na het reinigen opnieuw hydrateert door regelmatig je huid te verzorgen met natuurlijke producten die het vasthouden van water in de huid bevorderen, om te voorkomen dat je huid de droogte overcompenseert met overmatige olieproductie. Zoek naar ingrediënten als aloë vera, jojoba-olie of koolzaadolie. Vermijd ook vochtinbrengende crèmes met zware oliën die de poriën kunnen verstoppen als ze verkeerd worden gemengd. Een voorbeeld hiervan is kokosolie - hoewel velen erbij zweren als intensieve natuurlijke moisturizer, kan het te veel zijn voor de acnegevoelige huid als je het op zichzelf gebruikt.

3. Houd je dieet in evenwicht

Met Kerstmis trakteer je jezelf, maar helaas is je huid het daar niet mee eens en kan ze reageren op een heleboel voedingsmiddelen, waardoor je acne oplaait. Het is voor iedereen verschillend, maar als regel geldt dat je alcohol- en suikerconsumptie zoveel mogelijk moet beperken. We weten het... Met zoveel chocolade en "kerstsfeer" om je heen is het maar al te gemakkelijk om eraan toe te geven. Hier zijn enkele praktische tips om het beste van beide werelden te krijgen:

- Drink veel water tussen de suikerhoudende of alcoholische dranken door.

- Eet hoogwaardige eiwitten (zoals kalkoen), hoogwaardige vetten en kruisbloemige groenten (zoals spruitjes in een dressing van extra vierge olijfolie).

- Overweeg lichtere maaltijden tussen de grote traditionele kerstmaaltijden in. Wat dacht je van een fruitsalade als ontbijt op eerste kerstdag, en waarom maak je geen antioxidantrijke salade of soep van je restjes?

- Probeer je eigen, suikerarmere versies van de klassieke feestmaaltijden te bakken, zodat je weet wat erin zit, maar niet het gevoel hebt dat je iets mist!


4. Verminder stress

Als je druk bezig bent om voor iedereen cadeaus te vinden, het kerstdiner op het juiste moment klaar te krijgen of als iedereen eindelijk bedaard is en tante Connie weer over politiek begint, kan het stressniveau gemakkelijk stijgen. Helaas kan cortisol de olieproductie van je huid verhogen en een uitbraak veroorzaken - en dat is wel het laatste wat je nodig hebt! Als je even tijd nodig hebt om je op te laden of te ontspannen, doe dat dan! Het is geen schande om je te verwijderen uit een stressvolle omgeving. Een snelle wandeling in de frisse winterlucht kan je geest echt verhelderen (en uiteindelijk ook je huid helpen zuiveren). Onze dagelijkse stressverlagende activiteiten, zoals sporten of een dagboek bijhouden, kunnen rond de feestdagen in de vergetelheid raken, omdat we worden meegesleurd in alle festiviteiten. Maak wat tijd vrij in je kerstschema voor een yogasessie of een moment van stilte en meditatie - je huid zal je er dankbaar voor zijn!

5. Consistentie is essentieel

Net als bij je sport- en mindfulnessroutine moet je ook bij je huidverzorging proberen consequent te blijven. Draag je graag uitgebreide, feestelijke make-up looks? Ga dan helemaal los! Het is zeker het seizoen om te shinen. Maar laat je na een lange dag vol feestelijkheden niet verleiden om jezelf in bed te gooien - zorg ervoor dat je altijd je make-up verwijdert en je huid reinigt met producten die je poriën reinigen en de olieproductie van je huid in balans brengen. De Antiac-lijn van Salcura kan je daarbij helpen, met hun Activ Liquid Spray die diep in je huid doordringt om je poriën vrij te houden van vuil en de opbouw van talg.

6. Voeg Rosalique toe aan je routine

Zoals we al zeiden, zijn we helemaal voor een uitgebreide feestelijke make-up look en het omarmen van de glitter en rode lippenstift tijdens Kerst- maar waarom doe je je huid geen plezier met een niet-comedogene basis? Dat is waar wij om de hoek komen kijken. Rosalique 3 in 1 Anti-Redness Miracle Formula SPF50 is niet-comedogeen, en bevat 5 actieve ingrediënten, die anti-bacterieel en ontstekingsremmend zijn, wat de symptomen van een verstopte huid kan helpen verminderen. Bovendien bedekt Rosalique met succes de roodheid veroorzaakt door acne, dus perfect als primer, getinte moisturizer of kleurcorrector voor je make-up look!

Hopelijk zijn deze tips nuttig voor je tijdens de feestdagen! Zijn er nog dingen die we gemist hebben? Laat het ons weten via onze social media kanalen, en laten we samen acne verslaan deze kerst!

Lees meer

"Wow, je straalt!" - Libelle

"Wow, je straalt!" - Libelle

Actieve ingrediënten in onze skincare lijn

Actieve ingrediënten in onze skincare lijn

GQ houdt van Rosalique voor mannen

GQ houdt van Rosalique voor mannen