Laat voeding jouw rosacea-remedie zijn

Laat voeding jouw rosacea-remedie zijn

Als je één van de miljoenen mensen met rosacea bent, weet je hoe moeilijk het kan zijn om je symptomen onder controle te houden. Misschien heb je al een aantal crèmes en medicijnen geprobeerd, maar helaas is dat niet altijd effectief.

Hoewel van geen enkel dieet bewezen is dat het rosacea 'geneest', is er steeds meer bewijs dat wat je eet een grote invloed kan hebben op deze veel voorkomende huidaandoening. Daarom hebben we rosacea coach Elke Blindon, die rosacea op een holistische manier benadert, gevraagd om haar voorkennis te delen:

"Voeding kan een belangrijke rol spelen bij het beheersen van rosacea, omdat bepaalde voedingsmiddelen en dranken rosacea-symptomen zoals roodheid, ontsteking en zwelling kunnen verergeren. Helaas is er echter geen universele lijst van voedingsmiddelen die problematisch zijn voor alle mensen met rosacea, omdat elk lichaam anders reageert.

Bovendien is het belangrijk te letten op de mineralen- en vitaminebalans in het voedsel dat je eet. Dit is zeer individueel voor elke betrokken persoon en moet worden gecontroleerd en aangepast als zich problemen voordoen.

Daarom raden wij, bij de Skincare-B-Academy, je aan een deskundige te raadplegen om een persoonlijk voedingsplan, huidverzorgingsroutine en darmgezondheidsplan op te stellen om je huid en gezondheid permanent en effectief onder controle te houden. Om je op weg te helpen, zijn hier onze 5 algemene aanbevelingen om je reis naar een couperose-vriendelijk dieet te beginnen:

  1. Vermijd zeer pittig eten en drinken zoals hete sauzen, kruiden en alcohol.

  2. Vermijd voedsel dat rijk is aan histamines, zoals gerookt vlees en kaas.

  3. Vermijd ongezonde vetten zoals transvetten in fastfood zoals friet, pizza, hamburgers, koekjes en croissants.

  4. Vermijd het eten van te veel voedsel dat rijk is aan tyramines, zoals verwerkt vlees, citrusvruchten en opnieuw alcoholische dranken.

  5. Vermijd cafeïnehoudende dranken zoals koffie, zwarte thee en bepaalde frisdranken.

Gelukkig zijn er ook veel prachtige en heerlijke voedingsmiddelen die kunnen helpen de ontsteking die gepaard gaat met rosacea te verminderen en de gezondheid van de huid ondersteunen. Je zou deze 5 aanbevelingen in je dagelijkse dieet moeten opnemen als je last hebt van rosacea:

  • Vis

Vis zoals zalm, sardines en makreel is rijk aan omega-3 vetzuren, die ontstekingsremmende eigenschappen hebben en de gezondheid van de huid kunnen bevorderen.

  • Groene bladgroenten

Spinazie, boerenkool en andere donkere bladgroenten zijn rijk aan antioxidanten zoals vitamine C en E, die ontstekingen kunnen helpen verminderen en de huid beschermen.

  • Gember

Gember heeft krachtige ontstekingsremmende eigenschappen en kan de roodheid en zwelling van rosacea helpen verminderen.

  • Probiotica

Probiotisch rijk voedsel zoals: zuurkool, aardperen, asperges, schorseneren, witlof, uien en bananen kunnen helpen de darmgezondheid te verbeteren en ontstekingen in het lichaam te verminderen, wat weer kan helpen bij rosacea.

  • Bessen

Bessen zoals bosbessen en bramen zijn rijk aan antioxidanten en kunnen ontstekingen helpen verminderen en de gezondheid van de huid verbeteren.

Het is belangrijk op te merken dat elk geval van rosacea anders is en dat bepaalde voedingsmiddelen voor sommige mensen minder goed werken dan voor anderen. Wat het belangrijkste is, is het vermijden van mogelijk triggervoedsel, dus luister altijd goed naar je lichaam en kijk welke voedingsmiddelen voor jou geschikt zijn."

Tot slot wilden we nog toevoegen dat als je de diagnose rosacea hebt gekregen of vermoedt dat je het hebt, het belangrijk is om te onthouden dat het niet jouw schuld is. Je hebt het niet veroorzaakt met een slecht dieet of levensstijlkeuzes. Rosacea is een complexe aandoening die vele factoren kan hebben, waaronder genetica, omgevingsfactoren en onderliggende gezondheidsproblemen.

Als je worstelt om je rosacea onder controle te krijgen en je je er zelfbewust over voelt, weet dan dat je altijd kunt vertrouwen op onze Rosalique 3 in 1 Anti-Redness Miracle Formula SPF50. Rosalique gebruikt groene microcapsules om roodheid te neutraliseren, terwijl ontstekingsremmende ingrediënten α-Bisabolol, Zeoliet, Panthenol, Ureum en Shea Butter de huid verzachten en kalmeren in 6-8 weken. Onze Miracle Formula vermijdt ook specifiek bekende huidirriterende stoffen, zoals synthetische parfum, parabenen en paraffine, omdat het uitgebreid is getest en geschikt is bevonden voor de zeer gevoelige huid. Ten slotte wordt het gebruik van een SPF van 30 of hoger aanbevolen voor de huid met rosacea, die Rosalique ruimschoots overtreft met haar 5*-gewaardeerde breedspectrum SPF50! Als je het wilt proberen, klik dan hier.

Lees meer

Rosacea Awareness Month- Rosacea succesverhalen

Rosacea Awareness Month- Rosacea succesverhalen

Actieve ingrediënten in onze skincare lijn

Actieve ingrediënten in onze skincare lijn

SPF- Het kiezen van de juiste zonnebrandcrème voor de rosacea-gevoelige huid

SPF- Het kiezen van de juiste zonnebrandcrème voor de rosacea-gevoelige huid