Lupus Skincare Tips door Emma Lynn – Lupus Awareness Month

Lupus Skincare Tips door Emma Lynn – Lupus Awareness Month

Lupus is een chronische auto-immuunziekte die zich op veel verschillende manieren kan uiten. We krijgen vaak vragen over Rosalique en Lupus, omdat een veelvoorkomend symptoom van Lupus een vlindervormige rode uitslag is op de jukbeenderen en over de neusbrug, ook wel vlinderexantheem genoemd. Omdat oktober Lupus Awareness Month is hebben we Emma, die Lupus heeft waardoor haar rosacea opspeelt, gevraagd om een gastblog voor ons te schrijven met haar skincare tips en tricks.

Gezichtsverzorging en Lupus

Beste lezer, mijn naam is Emma en ik heb Lupus. Mocht je niet weten wat Lupus is: het is een chronische auto-immuunziekte die momenteel niet te genezen is. Als je dit artikel gevonden hebt ben je waarschijnlijk al fan van Rosalique, super! Maar er komt heel wat meer kijken bij mijn skincare routine, dus vandaag zal ik jullie vertellen over de producten die ik gebruik ónder de magische groene crème!


Ten eerste wil ik nog even vermelden dat iedere huid anders is en andere behoeften heeft. Bovendien ben ik geen expert of professional maar wel ervaringsdeskundige, en deel ik hier mijn persoonlijke ervaringen in de hoop dat het jou wat tijd en geld scheelt in je zoektocht naar de perfecte verzorgingsproducten.

We hebben allemaal een eigen budget als het om verzorgingsproducten gaat, en daarom wil ik het in dit artikel graag hebben over ingrediënten in plaats van specifieke producten of merken. Ik probeer zo veel mogelijk voor natuurlijke ingrediënten te gaan in mijn verzorgingsproducten – ik probeer zo gezond en natuurlijk mogelijk te eten en ik behandel mijn huid op dezelfde manier. Hieronder lees je meer over mijn routine en mijn favoriete ingrediënten.

Ochtendroutine

Reinigen – Ik gebruik een cleanser en toner met vitamine C om mijn huid wakker te maken in de ochtend en om eventuele donkere kringen tegen te gaan.

Treatments – Ik gebruik een serum vol met antioxidanten om mijn huid te kalmeren na het reinigen. Mijn favoriete ingrediënten in serums zijn groene thee, zoethout en aloë vera.

Hydrateren – De laatste stap voor ik Rosalique aanbreng is moisturiser. Dit helpt ook met het vasthouden van de werking van mijn serum. Ik gebruik altijd een moisturiser met SPF om mijn huid te beschermen tegen huidschade door UV-straling. Ik zou minstens SPF30 aanraden maar ik ga zelf altijd voor SPF50 – ook in de winter! Rosalique bevat ook SPF50, maar als je het niet over je hele gezicht gebruikt kan je altijd rekenen op de SPF van je moisturiser.

Avondroutine

Make-up verwijderen en reinigen – Ja, dit zijn twee stappen! Ik gebruik micellair water om mijn make-up te verwijderen en dan een cleanser voor diepere reiniging. Mijn cleanser voor ’s avonds is op oliebasis en zit vol met ontstekingsremmende ingrediënten zoals acai-bes en rode algen om mijn huid te kalmeren aan het einde van een lange dag.

Treatments – Na het dubbel reinigen gebruik ik een toner met vergelijkbare ingrediënten, om te zorgen dat mijn huid vrij blijf van onzuiverheden. Dan gebruik ik mijn avondserum op basis van retinol. Zo veel mensen met rosacea of roodheid denken dat ze retinol moeten vermijden, maar ik kan echt niet zonder. Ja, mijn huid ziet er wel wat roder uit na het aanbrengen, dat is waarom ik het alleen ’s avonds gebruik, maar op de lange termijn zijn de resultaten echt fantastisch. Als je retinol wil proberen, gebruik het dan eerst een paar keer per week en als dat goed gaat eventueel vaker. Kijk ook of je producten kan vinden met kleinere hoeveelheden retinol in combinatie met andere ontstekingsremmende ingrediënten!


Hydrateren – net zoals in de ochtend is moisturiser mijn laatste stap, om de voordelen van mijn serum vast te houden en ook om mijn huid een extra beschermend laagje te geven.


Ik hoop dat je deze tips nuttig vond en onthoud, als je je huid goed verzorgt creëer je daarmee de perfecte basis voor Rosalique!

Hartelijk bedankt voor het delen van je top tips Emma! Je kunt haar hier volgen op Instagram: https://www.instagram.com/lifewithemmalynn/.

Omdat we veel vragen krijgen over Rosalique & Lupus wilden we dit blog aflsluiten met een mini Q&A:

1. Bedekt Rosalique mijn vlinderuitslag / vlinderexantheem?⁠

Ja, de groene microcapsules in Rosalique zijn speciaal ontwikkeld om roodheid te maskeren. Rosalique kan zelfs gebruikt worden als het betreffende gebied vrij droog/schilferig is, maar in dat geval raden we je wel aan een zeer goede moisturiser onder je Rosalique te gebruiken om de best mogelijke resultaten te garanderen.⁠

2. Vermindert Rosalique de uitslag op de lange termijn?⁠

Rosalique bevat 5 actieve ingrediënten die ontstekingsremmend werken en de huid voeden en kalmeren. We hebben van meerdere klanten met Lupus en bijbehorende roodheid de feedback ontvangen dat Rosalique hun huid na verloop van tijd minder rood en geïrriteerd heeft gemaakt. Het is wel belangrijk om in gedachten te houden dat het tot 8 weken kan duren voor je resultaten ziet.⁠

3. Is Rosalique geschikt voor de gevoelige huid?⁠

Ja, Rosalique is speciaal ontwikkeld voor mensen met een zeer gevoelige huid en is ook uitvoerig getest. We raden wel altijd aan om een patch test te doet voor je een nieuw product begint te gebruiken, zeker als je Lupus hebt, omdat er altijd een kleine kans is dat je huid reageert op een nieuw product.⁠

4. Bevat Rosalique een SPF?⁠

Het wordt aangeraden dat mensen met Lupus verzorgingsproducten met een SPF gebruiken. Rosalique bevat een met 5 sterren beoordeelde SPF50 die beschermt tegen zowel UVA- als UVB-straling.

Lees meer

Rosalique voor de (eczeem)gevoelige huid - onze 5 actieve ingrediënten

Rosalique voor de (eczeem)gevoelige huid - onze 5 actieve ingrediënten

Actieve ingrediënten in onze skincare lijn

Actieve ingrediënten in onze skincare lijn

Herfsttips voor Rosacea

Herfsttips voor Rosacea