Maak je huid klaar voor de lente

Maak je huid klaar voor de lente

Nu het lijkt alsof we (eindelijk) bijna uit deze pandemie zijn, kunnen we de dingen weer met een beetje meer hoop voor de toekomst gaan bekijken. Hoop en de lente gaan hand in hand - zaden lopen uit en bomen en planten beginnen weer tot leven te komen. Maar met dit nieuwe seizoen komen ook veranderingen in de lucht(vochtigheid), meer pollen en meer en intenser zonlicht; allemaal dingen die een negatief effect op je huid kunnen hebben. Met dat in gedachten, zijn hier wat handige tips om je huid klaar te maken voor de lente.

Geef je huid een lenteschoonmaak

De koude, droge winterlucht kan leiden tot een opeenhoping van dode huidcellen en gifstoffen uit het milieu die in je huid blijven zitten lang nadat de koudere maanden voorbij zijn. Reinig je huid grondig en laat ze los, maar overdrijf het niet! Je kunt rond deze tijd, naarmate je meer tijd buiten doorbrengt, ook iets vaker gaan scrubben, maar gebruik als je last hebt van acne of rosacea geen producten met grove fysieke exfoliërende ingrediënten - gebruik in plaats daarvan milde producten met ingrediënten zoals AHA (alpha hydroxy acids).

Gebruik een gezichtsmaskertje

Wil je na een lange, koude winter je huid diep hydrateren? Gebruik dan een voedend gezichtsmasker. Het is moeilijk om specifieke producten aan te raden, omdat iedere huid zo anders is, maar over het algemeen zijn maskers met een hoge hoeveelheid omega-vetzuren, antioxidanten en vitamine A, C en E een goede optie. Als je last hebt van bijv. rosacea, zou je ook kunnen kiezen voor een masker met verkoelende en verzachtende ingrediënten zoals aloe vera en kamille.

Gebruik meer vitamine C

Gebruik een product met vitamine C om je huid te laten stralen na de koude, grauwe winter - bijvoorbeeld een serum op waterbasis. Vitamine C kan helpen voortijdige huidveroudering tegen te gaan, schade door de zon te voorkomen en het aanzien van rimpels en onzuiverheden te verminderen. Als je vitamine C gebruikt in een licht serum, kan je huid het zo goed mogelijk opnemen en benutten.

Switch naar een lichtere dagcrème

Zoals we in de winter aanraden om over te gaan op een rijkere moisturiser, omdat dat je beter tegen de elementen beschermt, kan het zijn dat je in de lente het gevoel krijgt dat je huidige dagcrème een beetje 'too much' wordt. Een lichtere moisturiser is ook effectief hydraterend, maar laat je huid wel ademen.

Switch naar een lichtere foundation

Wellicht heb je in de winter helemaal geen problemen met het dragen van een zware full-coverage foundation, maar in de warmere maanden kan het zomaar zijn dat dit soort producten niet goed tegen de warmte bestand zijn of gewoon te heftig aanvoelen op je gezicht. Een lichtere foundation geeft je alsnog wat dekking en een egalere huid maar laat je huid wel ademen. Heb je last van een rode huid? Door de unieke formulering is Rosalique bijzonder effectief tegen roodheid, maar geeft het verder lichte tot medium dekking. De roodheid wordt dus sterk verminderd en je krijgt een egalere huid, maar wel met een prachtige, natuurlijke finish.

Een grote schoonmaak voor je make-up tools

Natuurlijk zouden we allemaal regelmatig onze penselen en sponsjes schoon moeten maken, maar we weten ook allemaal dat het leven soms hectisch kan verlopen en dat het er dan toch niet van komt. Dit is je reminder om je tools een goed onder handen te nemen! Penselen, zoals onze Miracle Brush, kan je het beste wassen met een speciaal schoonmaakmiddel voor make-up kwasten, of gewoon met wat Shampoo. Spoel je penseel met lauwwarm water en je schoonmaakmiddel totdat het water helder wordt. Dep ze vervolgens zachtjes droog en laat ze nog even goed nadrogen in een warme (maar niet hete) plek.

Het is misschien ook een goed idee om in de lente je make-up collectie een keer goed uit te zoeken. Gooi producten die over datum zijn weg, of die al langer open zijn dan het aantal maanden aangegeven op de verpakking. Ongebruikte producten die nog binnen hun houdbaarheidsdatum zijn, maar die je toch niet meer wil, kunnen aan bepaalde goede doelen gedoneerd worden.

Vergeet je SPF niet!

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: bescherm je huid elke dag met een SPF! Ook in de winter, ook als het bewolkt is, ook als je niet echt van plan bent om naar buiten te gaan. Het is echt zo belangrijk! Als je de afgelopen tijd wat minder consequent bent geweest met het gebruiken van een SPF, is dit echt het moment om het weer op te pakken. Niet alleen wordt je huid blootgesteld aan meer zonlicht, je huid is na de winter ook minder gewend. Grijp deze kans aan en begin met een schone lei deze lente!

Lees meer

Happy International Women's Day!

Happy International Women's Day!

Actieve ingrediënten in onze skincare lijn

Actieve ingrediënten in onze skincare lijn

Rosacea Awareness Month: Alles Wat Je Moet Weten Over Rosacea

Rosacea Awareness Month: Alles Wat Je Moet Weten Over Rosacea