Make-up tips voor de eczeemgevoelige huid

Make-up tips voor de eczeemgevoelige huid
Als je dagelijks met eczeem te maken hebt, kan make-up een lastige zaak zijn. Iedereen heeft wel eens van die dagen dat je in de spiegel kijkt en het gevoel hebt dat je wel een oppepper kunt gebruiken. Maar met eczeem is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Veel eczeempatiënten merken dat gewone foundations juist flare-ups veroorzaken. Ze zijn dik, plakkerig en sluiten de huid af, waardoor je er slechter aan toe bent dan voordat je begon! Rosalique is speciaal ontwikkeld om licht op de huid aan te voelen, een uitstekende dekking te bieden bij roodheid en tegelijkertijd de huid te kalmeren en te verzachten! Het is ook speciaal ontwikkeld voor mensen met een supergevoelige huid. Met dat in gedachten, zijn hier een paar handige tips voor het aanbrengen van make-up terwijl je te maken hebt met eczeem - als je ervoor kiest om dat te doen, natuurlijk. Er is geen reden waarom we ons niet comfortabel en mooi kunnen voelen en tegelijkertijd lief kunnen zijn voor onze huid!

Om te beginnen: hydrateer zo veel mogelijk voordat je make-up aanbrengt. We raden je aan om producten van ons zusterbedrijf Salcura te gebruiken, omdat die speciaal zijn ontwikkeld voor de eczeemgevoelige huid. Het DermaSerum is speciaal ontworpen voor gebruik in het gezicht, om de huid te versterken en droogheid, huidschilfers en andere huidaandoeningen tegen te gaan. Het is een heerlijk lichte crème, maar de DermaSpray van Salcura, die vergelijkbare actieve ingrediënten bevat, is nog lichter. De Spray is speciaal ontwikkeld om te worden opgespoten (vandaar de naam) en trekt snel in, zodat je het product niet in hoeft te wrijven en de huid niet wordt aangetast. Nu we het daar toch over hebben...

Tip nummer twee: beperk het contact tot een minimum. Als je je make-up met een dikke kwast aanbrengt of te veel gaat blenden, kan dat een aanslag zijn op de eczeemgevoelige huid en de kans vergroten dat je huid gaat schilferen. Probeer make-up te deppen in plaats van in te wrijven. Gebruik hele zachte kwastjes of sponsjes om de dekking te egaliseren, maar onthoud: hoe minder aanraking, hoe beter.

Als je toch iets wilt aanbrengen, is tip drie handig: vermijd poeders zo veel mogelijk. Ze zijn droog en moeilijk aan te brengen met minimale aanraking. Wij raden aan Rosalique te gebruiken als foundation en/of concealer, flare-up of niet. Het is om te beginnen vloeibaar en verzacht en beschermt de huid dankzij vijf actieve bestanddelen zoals alpha-bisabolol, panthenol en shea boter. Als je toch een poeder nodig hebt, houd het dan minimaal en licht. Vermijd glinsterende, glanzende en geparfumeerde producten zodat je huid kan ademen en genezen.

Tot slot raden we je aan om alles gewoon minimaal te houden. Het is misschien een flinke stap om met zo min mogelijk make-up de deur uit te gaan, vooral als je je onzeker voelt over je huid, maar het is belangrijk om te onthouden dat wat voor make-up je ook aanbrengt, je natuurlijke uitstraling er toch doorheen zal schijnen. Als je huid zich vandaag niet prettig voelt bij foundation - dump het dan! Je kunt een funky eye of een felle lippenstift aanbrengen om de aandacht op andere delen van je gezicht te vestigen, of je kunt je gewoon concentreren op ervoor zorgen dat je huid goed aanvoelt en dat je lekker in je vel zit. Onthoud dat je mooi bent, wat je ook draagt!

Lees meer

Uitgelicht: Onze 5* Breedspectrum SPF50

Uitgelicht: Onze 5* Breedspectrum SPF50

Actieve ingrediënten in onze skincare lijn

Actieve ingrediënten in onze skincare lijn

Top 10 ontstekingsremmende ingrediënten voor jouw lichaam en huid

Top 10 ontstekingsremmende ingrediënten voor jouw lichaam en huid