Menopauze huidtips met Justine Masters

Menopauze huidtips met Justine Masters
Ter gelegenheid van Wereld Menopauze Dag (18 oktober) hebben we Justine Masters gevraagd naar haar beste tips voor huidverzorging en make-up in de menopauze. Justine is een holistische schoonheidsspecialiste die gespecialiseerd is in het omarmen van de natuurlijke schoonheid van de huid. Ze gelooft in huidverzorging op lange termijn, niet in snelle behandelingen, en ze is een expert op het gebied van de huid in de menopauze.

Over je huid

Vanaf je 25ste begin je collageen te verliezen en beginnen de vetkussentjes rond je ogen en gezicht uit te putten. Dit kan nog verergerd worden door suikerconsumptie, vooral geraffineerde suiker, omdat die zich vasthecht aan collageen en dit afbreekt. Het is belangrijk om je huidverzorging aan te passen aan je huid als deze veranderingen plaatsvinden.

Je huid tijdens de menopauze

De soorten huidproblemen die we in de menopauze zien, zijn hormonale acne, couperose, vergrote poriën, extreem droge huid, roodheid en ruwheid, kapotte haarvaatjes, hyperpigmentatie en melasma.

Het afnemende oestrogeengehalte draagt ook bij aan het gevoel ineens 's nachts ouder te zijn geworden'. Oestrogeen is als een 'jeugdserum' voor de huid, en als het afneemt, keldert de collageenproductie en wordt de huid dunner en minder elastisch.

Hoe beïnvloedt dit je make-up?

Hoe je make-up wordt beïnvloed hangt af van welke huidklachten je hebt.

Een extreem droge en uitgedroogde huid heeft meer fijne lijntjes, waar make-up zich in nestelt. Make-up kan ook de extreem droge huid irriteren.

Het gebruik van de verkeerde producten bij acne kan de huid verder irriteren en ontsteken, vooral comedogene producten.

Ook het bedekken van pigmentatie zoals couperose kan lastig zijn. De huid kan geïrriteerd raken door de ingrediënten in veel producten.

Hoe kan Rosalique de huid tijdens menopauze ondersteunen?

Rosalique is een 3 in 1 formule - het camoufleert, geneest en beschermt, wat het perfect maakt voor de huid tijdens de menopauze.

Rosalique bevat bijvoorbeeld ontstekingsremmende ingrediënten zoals panthenol en a-bisabol, waarvan klinisch is bewezen dat ze roodheid verminderen, veroorzaakt door aandoeningen zoals rosacea .

Rosalique maakt ook gebruik van een unieke micro-ingekapselde technologie, met groene pigmenten die openbarsten om beigekleurige pigmenten te onthullen. Deze werken samen om roodheid tegen te gaan en te camoufleren.

Rosalique bevat ook een breedspectrum 5* gewaardeerde SPF 50, wat belangrijk is voor ieder zijn of haar huid, maar in het bijzonder voor mensen die worstelen met acne of rosacea.

Gebruik een goede moisturizer onder Rosalique, bijvoorbeeld met peptiden of ceramiden, of zelfs een beetje olie, voor extra hydratatie.

Justine's favoriete make-up tips

1. Gebruik lichte, 'dewy' make-up. Een zeer droge huid reageert het best op glanzende make-up, zoals BB-crèmes, die over Rosalique kan worden aangebracht.

2. Gebruik een vloeibare blusher. Die laat zich beter mengen voor een meer natuurlijke finish. Je zou ook de natuurlijke blos van je huid kunnen benutten.

3. Neem je huidige make-up collectie eens onder de loep! Blijf niet vasthouden aan je oude collectie, ga naar een salon en laat de experts je helpen. Vertel over je huidklacht en zij kunnen je niet-comedogene, niet-irriterende producten aanbevelen om eens uit te proberen. Je kunt zelfs vragen om samples om de make up eerst te testen voordat je iets meteen hoeft te kopen.

4. Ze zeggen dat je bent wat je eet, dus stress, dieet en mindfulness in combinatie met de juiste huidverzorging kunnen het verschil maken.

Onthoud tenslotte dat elke huid uniek is! Vitamine C kan voor de één verjongend werken en voor de ander irriterend. Als je twijfelt, vraag dan een deskundige om advies op maat voor je huid.

Lees meer

Beste voor anti-roodheid - Woman & Home Beauty Awards

Beste voor anti-roodheid - Woman & Home Beauty Awards

Actieve ingrediënten in onze skincare lijn

Actieve ingrediënten in onze skincare lijn

Tips voor huidverzorging bij kanker met Look Good Feel Better

Tips voor huidverzorging bij kanker met Look Good Feel Better