Ontstress je geest en huid!

Ontstress je geest en huid!

De eerste week van November is Stress Awareness Week. Deze week is bedoeld om de schijnwerpers te richten op wat stress is, waarom we het krijgen en de effecten die het kan hebben op ons leven, onze relaties en onze gezondheid. In een wereld die steeds verder in chaos lijkt af te glijden, is stress iets waar iedereen mee te maken heeft, in alle lagen van de bevolking en in alle beroepen overal ter wereld. Als je snel gestresst raakt, vereist het voortdurend werken om stress op afstand te houden, maar het is zeker de moeite waard voor je gezondheid en uw gemoedsrust. Laat Rosalique je helpen te ontstressen!

Het verband tussen stress en de huid is onmiskenbaar. Onze geestelijke en lichamelijke gezondheid zijn eeuwig met elkaar verweven, waarbij ons lichaam reageert op stress die wordt uitgeoefend op onze geestelijke gezondheid, net zoals onze geestelijke gezondheid reageert op lichamelijke stress. Hoeveel mensen vinden niet dat ze puistjes krijgen als het leven stressvol wordt? Dit gebeurt omdat ons lichaam, wanneer we gestrest zijn, stresshormonen vrijgeeft die een negatieve invloed hebben op onze huid. Cortisol is een van de belangrijkste boosdoeners, het bevordert de olieproductie in de huid, en leidt tot uitbraken van acne en puistjes. Stress en het daaruit resulterende cortisol kunnen ook rosacea en roodheid in de huid verergeren, waardoor de symptomen van rosacea nog erger worden voor degenen onder ons die eraan lijden.

Met dit alles in gedachten zijn dit onze top tips om stress in het leven te beheersen, je geest in balans te houden en je huid onder controle. Rosalique is er altijd voor als de problemen zich voordoen, maar je kunt deze problemen verzachten met een paar eenvoudige stress-verlagende aanpassingen van je levensstijl.

Yoga - een steeds populairder middel om fysieke en mentale stress te verminderen. Yoga bouwt fysieke kracht én flexibiliteit op, terwijl het de geest kalmeert, wat zorgt voor een verhoogd welzijn, een heldere geest, en een leven met weinig stress.

Gratitude Journal - een enorme stress-booster in het leven is het feit dat we omringd worden door negatieve informatie. Social media algoritmes, evenals kranten en nieuwsnetwerken gedijen op onze verontwaardiging en gooien zo veel opruiende inhoud onze kant op als ze kunnen, om ons te laten kijken, klikken en scrollen. Een dankbaarheidsdagboek is een uitstekende tegenhanger hiervan, omdat het ons de tijd en ruimte geeft om ons te concentreren, niet op de negatieve aspecten van het leven, maar op waar we echt dankbaar voor zijn, waardoor de wereld een beetje helderder lijkt.

Wandelen - soms is een goede wandeling en wat frisse lucht echt het beste medicijn. Lichaamsbeweging en de natuur in gaan, blijken stress te verminderen en mentale gezondheid te bevorderen, waarbij dopamine vrijkomt en stress afneemt. Denk wel aan je SPF50 als je jezelf blootstelt aan de zon (of zelfs gewoon aan daglicht), want zelfs een paar minuten UV-stralen op je gezicht kunnen je huid doen opvlammen. Geniet dus van het buitenleven en de frisse lucht, maar zorg ervoor dat je huid beschermd blijft.

Kruidenthee - soms is er niets beters dan een lekker kopje thee om je zenuwen te kalmeren. Vooral kruidenthee staat bekend om zijn kalmerende en ontstressende werking, waarbij een scala aan kruiden, bloemen, specerijen en planten wordt gebruikt om het gewenste effect te bereiken. Vooral kamille, munt en lavendel zijn echte stress-busting favorieten. Hoe je je ook voelt, er is vast wel een kruidenthee te vinden om je zenuwen te kalmeren en je te ontstressen. Zorg er wel voor dat je je thee een beetje laat afkoelen voordat je er van nipt, want je wilt niet dat de hete stoom je wangen doet gloeien!

Aromatherapie - de essentiële oliën die in aromatherapie worden gebruikt, worden uit verschillende bronnen gewonnen en kunnen worden gebruikt om stress te verminderen. Of je nu producten voor je lichaam gebruikt die essentiële oliën bevatten, of de geur ervan inademt via je neus, ze zorgen voor een kalmerende en plezierige ervaring!

Naast de fysieke activiteiten die gebruikt worden om de geest te ontstressen, zijn er ook verschillende huidverzorgingsproducten op de markt om je huid te ontstressen. Rosalique bedekt niet alleen de door stress veroorzaakte roodheid van de rosacea-gevoelige huid, maar kalmeert deze ook. Rosalique bevat Zeoliet, een mineraal met eigenschappen die het immuunsysteem in balans brengen, jeuk en irritatie in de huid verminderen en de huid dus ook ontstressen! Denk je dat stress een mogelijke oorzaak van je huidproblemen zou kunnen zijn? Probeer Rosalique vandaag nog en kijk of het, samen met een mooie wandeling en een kopje thee, kan helpen je huid te kalmeren en uw geest te ontspannen.

Lees meer

Top 10 ontstekingsremmende ingrediënten voor jouw lichaam en huid

Top 10 ontstekingsremmende ingrediënten voor jouw lichaam en huid

Actieve ingrediënten in onze skincare lijn

Actieve ingrediënten in onze skincare lijn

Ultieme cadeautips voor mensen met rosacea

Ultieme cadeautips voor mensen met rosacea