Aangeraden door Dermatologie Specialist Selene Daly!

Aangeraden door Dermatologie Specialist Selene Daly!

De winter is hier en brengt niet alleen koudere weersomstandigheden met zich mee, maar ook nieuwe huiduitdagingen.

Van veranderingen in de luchtvochtigheid en de warmte van de centrale verwarming, tot ijskoude wind buiten; in de winter kan je huid snel droog, dof en geīrriteerd raken. De winter kan voor alle huidtypen een probleem zijn, maar als je last hebt van een gevoelige, rode en/of droge huid is het extra belangrijk om je huid in deze periode goed te beschermen.

Zorg er deze winter voor dat je huid er niet alleen goed uit blijft zien, maar ook goed aan blijft voelen. Rosalique is gebaseerd op bio-wetenschappelijke principes en is een unieke drie-in-één voor de rode en gevoelige huid; de ultieme toevoeging aan iedere winter skincare routine.

Rosalique 3 in 1 Anti-Redness Miracle Formula SPF50 is ontwikkeld om de huid te camoufleren, behandelen én te beschermen, en is daardoor een alleskunner op het gebied van de winterhuid. Bovendien is het hierdoor uitermate geschikt voor aandoeningen zoals rosacea, couperose, keratosis pilaris, roodheid (erytheem), de symptomen van acne en voor de heftig blozende huid.

Om de winterkou echter helemaal de baas te blijven, is het belangrijk om je gehele huidverzorgingsroutine wat bij te stellen. Dermatologie Specialist Selene Daly (@selenedaly) deelt daarom haar top tips met ons, om je huid gedurende de wintermaanden in tip top conditie te houden:

1. Hydrateer dagelijks:

Gebruik een zachte, hydraterende dagcrème om je huid soepel te houden en droogheid, die tot irritatie en roodheid kan leiden, te voorkomen. Als je last hebt van een gevoelige huid, ga dan op zoek naar producten met ingrediënten zoals glycerine: een zeer mild 'humectant' (middel dat vocht vasthoudt in de huid) dat de geïrriteerde huid kalmeert en verzacht. 
 
2. Gebruik een milde cleanser:

Gebruik geen synthetische wasgel of zeep die de natuurlijke oliën van de huid compleet verwijdert. Ga in plaats daarvan voor een zachte, niet-schuimende cleanser speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid.
 
3. Bescherm je huid tegen UV-straling:

UV-licht is de meest voorkomende trigger voor rosacea en roodheid in de huid. Bescherm je huid door elke dag een factor 50 te dragen met de bijbehorende UVA-bescherming, zodat deze mooi rustig blijft. Rosalique bevat een met vijf sterren bekroonde SPF50, die de huid op de langdurig beschermt en schade voorkomt. Constante zonnebescherming is bewezen om roodheid en huidirritaties op termijn te verminderen.

4. Douche niet te heet:  

Warm of heet water lost de natuurlijke oliën in de huid op en verwijdert deze. Gebruik daarom liever lauwwarm water en douche of badder niet te lang, zodat je huid niet te erg uitdroogt.

5. Vermijd irriterende stoffen:  

Gebruik geen producten die synthetische stoffen bevatten die erom bekend staan de gevoelige huid te irriteren, zoals parfum of gedenatureerde alcohol. Deze kunnen roodheid verder laten opvlammen en de huid warm en geïrriteerd aan laten voelen. Gebruik daarentegen producten die gelabeld zijn als 'hypoallergeen' of 'speciaal voor de gevoelige huid.'

Wij zijn Selene ontzettend dankbaar voor het delen van haar tips! Kan jouw huid wel een zetje in de goede richting gebruiken? Probeer Rosalique hier.

Lees meer

Onze Christmas Gift Set is terug!

Onze Christmas Gift Set is terug!

Actieve ingrediënten in onze skincare lijn

Actieve ingrediënten in onze skincare lijn

Onze nieuwe Rosalique producten!

Onze nieuwe Rosalique producten!