Rosalique voor de (eczeem)gevoelige huid - onze 5 actieve ingrediënten

Rosalique voor de (eczeem)gevoelige huid - onze 5 actieve ingrediënten

Hoewel bijna iedereen wel eens van eczeem gehoord heeft, weten maar weinig mensen hoe lastig en pijnlijk het dagelijks leven kan zijn als je last hebt van deze chronische, complexe huidaandoening.

Het vinden van make-up of huidverzorgingsproducten die geschikt zijn voor de eczeemgevoelige huid kan erg moeilijk zijn. Hoewel Rosalique geen geneesmiddel voor eczeem is, bevat het vijf actieve ingrediënten die erg mild en verzachtend zijn voor de huid. Bovendien is Rosalique intensief getest om te verzekeren dat het geschikt is voor zelfs de meest gevoelige huid. Dit alles maakt Rosalique een van de meest geschikte cosmeticaproducten voor mensen met eczeem of dermatitis.

Hoewel Rosalique normaal gesproken als enige product gebruikt kan worden, raden we onze Rosalique klanten met eczeem wel sterk aan om ook andere producten in hun huidverzorgingsroutine op te nemen. We raden bijvoorbeeld een goede moisturiser aan, zoals het Bioskin DermaSerum van ons zusterbedrijf Salcura, en een mild reinigingsproduct zoals de Bioskin Omega Rich Face Wash. Allebie deze producten zijn, net als Rosalique, erg zacht en hydraterend voor de huid, en zeer geschikt bevonden voor de gevoelige huid en aandoeningen zoals eczeem, psoriasis en dermatitis. Het regelmatig gebruiken van deze producten zorgt ervoor dat Rosalique beter op de eczeemgevoelige huid aangebracht kan worden en mooier blijft zitten, waardoor je het beste uit je Rosalique haalt!

Even terug naar Rosalique zelf – we willen in dit blog namelijk ook wat meer vertellen over onze vijf actieve ingrediënten en hoe deze de huid verbeteren, ongeacht of je eczeem hebt of niet.

1) Panthenol (Provitamine B5)

Bij het aanbrengen wordt Panthenol omgezet in pantotheenzuur, een stof die makkelijk opgenomen wordt in de huid en tot in de diepe huidlagen doordringt. Panthenol is de provitamine van B5 en werkt door de opname van water in de huidcellen te stimuleren, en zo vocht in de huid vast te houden. Uit onderzoek is gebleken dat Panthenol bij dagelijks gebruik gedurende 4 weken of meer een erg effectief ontstekingsremmend middel is. Hierdoor verlicht het terugkerende jeuk en helpt het droge en geïrriteerde huid te kalmeren en hydrateren.

2) Shea Boter

Shea Boter is afkomstig van de noot van de Afrikaanse Shea boom. Het ondersteunt het herstellend vermogen van de huid, hydrateert de huid en werkt ontstekingsremmend en verzachtend. Shea Boter bevat veel vitamine A & F, beiden veelgebruikte ingrediënten bij het behandelen van atopische huidaandoeningen. Bovendien bevat Shea Boter Tocopherol, beter bekend als vitamine E. Dit stofje is zowel een voedingsstof als een antioxidant, en neutraliseert vrije radicalen die de huidcellen kunnen beschadigen. Onderzoek heeft aangetoond dat Shea Boter bij langdurig gebruik zeer effectief is voor het herstellen van de zeer beschadigde huid en ervoor zorgt dat de huid niet uitdroogt.

3) α-Bisabolol

Alpha-Bisabolol is afkomstig van de Duitse Kamilleplant en heeft klinisch bewezen ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het roodheid vermindert en de geïrriteerde huid kalmeert en verzorgt. Bovendien helpt Alpha-Bisabolol de huid om de andere actieve ingrediënten in Rosalique, zoals Ureum en Zeoliet, effectief op te nemen. Ten slotte kan Alpha-Bisabolol bijdragen aan huidherstel en huidvernieuwing.

4) Zeoliet

Zeoliet is een natuurlijk vulkanisch mineraal dat bekend staat om haar huidondersteunend vermogen. Het bindt zich aan gifstoffen en zware metalen uit de omgeving die door de huid opgenomen worden, en verwijdert deze. Deze gifstoffen zijn een van de belangrijkste oorzaken van een rode huid en huidirritatie. Dit maakt Zeoliet bijzonder effectief tegen jeuk en irritatie, en geeft producten met Zeoliet hun verzachtende, kalmerende werking.

5) Ureum

Ureum komt van nature voor in de opperhuid en zorgt ervoor dat de huid soepel blijft, beschermd is en effectief werkt. Ureum is extreem hydrofiel, wat betekent dat het watermoleculen aan zich vastbindt en de huid hierdoor gehydrateerd blijft. Bovendien helpt het andere ingrediënten dieper in de huid door te dringen, waardoor je huid de maximale voordelen van je verzorgingsproducten geniet. Ten slotte staat Ureum bekend omdat het gebruikt kan worden om jeukende, geïrriteerde en beschadigde huid te kalmeren en de huid beschermt tegen infecties.

Als je op zoek bent naar een zeer mild verzorgingsproduct met een lichte dekking voor jouw eczeemgevoelige huid, is Rosalique hét product voor jou.

Lees meer

HAPPY BIRTHDAY!

HAPPY BIRTHDAY!

Actieve ingrediënten in onze skincare lijn

Actieve ingrediënten in onze skincare lijn

Lupus Skincare Tips door Emma Lynn – Lupus Awareness Month

Lupus Skincare Tips door Emma Lynn – Lupus Awareness Month