Hoe kan je onze proefmonsters het beste gebruiken?

Hoe kan je onze proefmonsters het beste gebruiken?

Wist je dat je in onze webshop 3ml samples van Rosalique kunt bestellen? Dit omdat we al onze klanten de kans willen geven om Rosalique uit te proberen, voor ze besluiten of ze een tube willen bestellen.

We krijgen regelmatig vragen over de proefmonsters, zoals waarom we deze aanbieden en hoe ze het best gebruikt kunnen worden. In deze blog beantwoorden we die vragen, en geven we je tips om te zorgen dat jij het beste uit je samples haalt!

Wat is een gevoeligheidstest en wat is de reden voor een gevoeligheidstest?

Een gevoeligheidstest is een simpele manier om te checken of je huid op een bepaald product reageert. Het is voor iedereen aan te raden om bij aanschaf van een nieuw product een gevoeligheidstest te doen, maar zeker voor mensen met rosacea en/of een gevoelige huid is het essentieel. Hoewel Rosalique speciaal ontworpen is voor mensen met een zeer gevoelige huid, raden we onze klanten toch aan om een gevoeligheidstest te doen.

Hoe werkt een gevoeligheidstest?

Voor producten voor het gezicht, wordt de gevoeligheidstest meestal achter het oor gedaan. Maak een klein gebiedje schoon om te zorgen dat er zeker geen andere producten op de huid aanwezig zijn. Breng vervolgens een klein beetje Rosalique aan en laat dit 24 uur lang zitten. Als er geen zichtbare reactie is en je geen ongewone sensatie ervaart, kan het product hoogstwaarschijnlijk veilig gebruikt worden.

Hoe veel Rosalique moet ik gebruiken voor de huidtest?

We raden aan een hoeveelheid ter grootte van een klein erwtje te gebruiken. Onze proefmonsters bevatten meer dan dat, dus onze top tip is om het proefzakje over te hevelen naar een klein (gedesinfecteerd) potje. Op die manier oxideert en droogt je sample niet uit voordat deze op is.

Hoe lang duurt de test?

Sommige allergische reacties vinden kort na het aanbrengen plaats, maar bij sommige mensen kan het dagen of weken duren voor er een reactie optreedt. Meestal is 24 uur dus genoeg om te weten of een product een reactie gaat veroorzaken, maar als je van jezelf weet dat je vaak later alsnog last krijgt van producten, kan je de test net zo lang herhalen tot je zeker weet dat het product gebruikt kan worden.

Wat zijn de andere voordelen van het aanschaffen van een sample?

Je kunt je sample gebruiken om te kijken of Rosalique een kleurmatch is voor jouw huid. Daarnaast kan je middels een sample het gebruik en de textuur van het product ervaren. Houd er rekening mee dat de samples helaas geen goede manier zijn om de werkzaamheid van het product op lange termijn te testen. Hoewel klanten ons hebben verteld dat hun samples meer dan een week meegaan (met een klein beetje kom je echt een heel eind met Rosalique), geven studies aan dat het 6-8 weken kan duren voordat je een daadwerkelijke verandering in de huid ziet.

Ben je tevreden bent met de resultaten van de huidtest, en wil je de rest van het sample voor het eerst op je gezicht aanbrengen? Dit zijn onze top tips:

- Gebruik Rosalique op een goed gereinigd en gehydrateerd gezicht. Het gebruik van een moisturizer vóór Rosalique wordt aanbevolen, maar is niet essentieel - als je ervoor kiest om een moisturizer te gebruiken, zorg er dan voor dat deze volledig is opgenomen voordat je Rosalique aanbrengt.

- Rosalique kan worden gebruikt als getinte moisturizer, als kleurcorrigerende concealer of als roodheid neutraliserende primer onder je favoriete foundation.

- Begin met een kleine hoeveelheid Rosalique - je hebt niet veel nodig! Als je meer dekking wilt, kun je nog één of meer (dunne) laagjes aanbrengen.

- Wij adviseren Rosalique aan te brengen met je vingers of met een foundationkwast, zoals onze Rosalique Miracle Brush.

Lees meer

Rosacea Awareness Month

Rosacea Awareness Month

Actieve ingrediënten in onze skincare lijn

Actieve ingrediënten in onze skincare lijn

Trigger foods identificeren bij Rosacea

Trigger foods identificeren bij Rosacea