Skincare Tips voor na je Workout

Skincare Tips voor na je Workout
Januari is inmiddels alweer bijna voorbij, maar het nieuwe jaar is nog maar net begonnen. Hoe gaat het met jouw goede voornemens? Wellicht ben jij, net zoals zo veel mensen, van plan om dit jaar wat fitter en gezonder te worden. Behalve dat je aanpassen aan een nieuwe levensstijl op zich al lastig kan zijn, is het ook mogelijk dat je huid hier even aan moet wennen. Misschien moet je je routine wat aanpassen, en daarom delen wij vandaag onze skincare tips voor voor- en na je workout!

Voor het sporten:

Ten eerste vinden we het belangrijk om even te stellen dat hoe je eruit ziet tijdens het sporten echt helemaal niks uitmaakt! Het belangrijkste is dat je in beweging komt, je lichaam en geest stimuleert en iets doet wat ontzettend belangrijk is voor je algehele gezondheid. Daarom raden we eigenlijk aan om geen make-up te dragen tijdens het sporten – laat je huid lekker ademen en zweet erop los! Als je echter ernstig last hebt van roodheidin je gezicht, en je daardoor minder enthousiast of zelfs huiverig bent over sporten, is je beste optie een getinte dagcrème. Zorg ervoor dat je een product gebruikt dat non-comedogeen is (verstopt de poriën niet) en licht aanvoelt op de huid.

Als je buiten gaat sporten:

Zoals gezegd raden we in principe aan om niets op je gezicht te dragen als je sport, maar als je buiten gaat sporten is een SPF essentieel. Onderzoek toont aan dat het dagelijks dragen van een SPF50 je kans op huidkanker, voortijdige huidveroudering en huidschade sterk verkleint. Rosalique bevat een met 5 sterren beoordeelde SPF50 voor optimale bescherming, elke dag.

Tijdens het sporten:

We weten dat het bijna onvermijdelijk lijkt, maar probeer niet aan je gezicht te zitten! Als je dit doet tijdens het sporten, ben je eigenlijk bacteriën naar je gezicht aan het transporteren via je handen. Dit is vooral in de sportschool belangrijk, aangezien er daar nogal wat bacteriën aanwezig zijn, met mensen die flink zweten en allerlei apparatuur delen. Als je onzuiverheden wil voorkomen, is dit één van de belangrijkste dingen om je bewust van te worden.

Meteen na het sporten:

Was je gezicht zo snel mogelijk na afloop van je workout om zweet, bacteriën en dode huidcellen te verwijderen. Als je niet meteen kan douchen, is wassen met water en een gezichtsdoekje ook goed. Zorg in ieder geval dat je voor het wassen je handen wast, om eerdergenoemde redenen. Gebruik een milde cleanser voor je gezicht maar zorg er wel voor dat je echt alle make-up en het vuil wat op je gezicht aanwezig is, verwijdert.

Gebruik vervolgens een moisturiser, idealiter één met kalmerende eigenschappen. Kies voor producten met ingrediënten zoals kamille, groene thee en aloe vera. Als je in de ochtend sport en hierna doorgaat met je alledaagse bezigheden, gebruik dan een product met zonnebrand en eventueel make-up. Onthou, Rosalique bevat α-Bisabolol, en geeft je dus niet alleen een egalere, stralende huid, maar kalmeert je rode huid ook.

Aanhoudende roodheid?

Als je snel rood wordt in je gezicht, of na het sporten vaak of langdurig gaat blozen, probeer dan na het sporten iets heel kouds te drinken of op wat ijs te sabbelen. Het klinkt misschien raar, maar kan enorm goed helpen! Goed drinken is natuurlijk sowieso erg belangrijk voor je huid, maar het drinken van koude vloeistoffen of het hebben van ijs zo dicht bij het aangedane gebied, kan heel effectief zijn en de roodheid en het brandend gevoel snel onderdrukken.

Ook al is je huid het er niet altijd mee eens, een sessie op de loopband of een circuit op de machines in de sportschool is altijd een goed idee. Gebruik deze tips om roodheid en huidirritatie zo veel mogelijk onder controle te houden. Blijf volhouden en je gaat zeker resultaten zien, zowel aan je lichaam als aan je huid!

Lees meer

Waarom je huid er in de winter minder goed uit ziet, en wat je daaraan kan doen

Waarom je huid er in de winter minder goed uit ziet, en wat je daaraan kan doen

Actieve ingrediënten in onze skincare lijn

Actieve ingrediënten in onze skincare lijn

Happy International Women's Day!

Happy International Women's Day!