Summer Skincare Tips voor de Rosacea-gevoelige huid

Summer Skincare Tips voor de Rosacea-gevoelige huid

De zomer is in volle gang! Eindelijk verkeren we ons in warmere temperaturen en heldere, zonnige dagen en kunnen we er gewoon geen genoeg van krijgen om tijd buiten door te brengen en te genieten van lange avonden met onze vrienden en zomerse drankjes.

Helaas kunnen al deze typische zomerkenmerken een negatief effect hebben op je huid als je last hebt van Rosacea, roodheid in het gezicht of hevige bloswangen. Zonlicht staat bijvoorbeeld bekend als een van de meest voorkomende Rosacea-triggers. Deze sociale activiteiten tijdens de zomer gaan vaak samen met de nodige alcohol, waarvan bekend is dat het Rosacea voor velen triggert. Hele warme temperaturen kunnen de fijne bloedvaten op je gezicht verwijden, wat leidt tot een rode kleur of zelfs een branderig gevoel.

We begrijpen je struggles in de zomer en er zijn factoren waar je misschien meer rekening mee moet houden dan anderen om plezier te kunnen hebben. Daarom hebben we deze blog gewijd aan tips om je Rosacea in toom te houden tijdens de prachtige zomermaanden:

1. Elke dag SPF smeren!

We klinken misschien een beetje als moeder-overste, maar SPF is ongelooflijk belangrijk voor elk huidtype, vooral de Rosacea-gevoelige huid. We raden aan elke dag een SPF30 of hoger aan te brengen, meest ideaal is een SPF50 - zelfs als je niet echt veel tijd buiten doorbrengt. 
Als je echter van plan bent om de hele dag in de zomerzon te spenderen, zorg er dan voor dat je je SPF de hele dag door opnieuw aanbrengt! Als je onze Rosalique (SPF50) als zonnebrandcrème gebruikt, kun je gewoon een paar keer per dag wat meer aanbrengen, of je kunt er een SPF spray of poeder overheen aanbrengen.

2. De schaduw is je beste vriend

Als het mogelijk is, blijf dan uit het directe zonlicht tijdens de heetste uren van de dag tussen 10.00 en 16.00. Als je dan toch buiten moet zijn, kun je een hoed en zonnebril dragen om je gezicht van schaduw te voorzien.

3. Geen alcohol

Je hebt geen alcohol nodig om van je zomer te genieten. Alcohol verwijdt je bloedvaten waardoor je huid rood wordt en uitdroogt. Kies in plaats daarvan voor een verfrissende mocktail of een alcoholvrije versie van je favoriete drankje, zoals een Summer Spritz aperitief van onze vrienden bij Wilfred's.

4. Pas op voor uitdroging

Cafeïne, hitte en niet goed hydrateren kunnen allemaal een Rosacea-uitbraak veroorzaken. Daarom raden we je aan om het drinken van cafeïne en warme dranken te verminderen en wel veel water te drinken.

5. Koel je huid af

Als je merkt dat je huid begint te gloeien, kan het fysiek afkoelen ervan een uitbraak voorkomen. Neem een eenvoudige spuitfles met water mee om je gezicht te benevelen als je het te warm krijgt, of gebruik een hand- of usb-aangedreven ventilatortje. 

6. Houd je huid schoon en gehydrateerd

Zweet kan je Rosacea irriteren, dus het is belangrijk om minstens twee keer per dag te reinigen. Overdrijf dit niet, want te veel reiniging kan weer uitdrogend zijn, net als het gebruik van een reinigingsmiddel dat te hard is voor je huid. Vermijd ook lange of warme douches, omdat ook dit de huid kan uitdrogen. Balsemreinigers zijn zacht en hydraterend, of probeer een milde gelreiniger als je huid meer aan de vette kant is.

Je huidverzorgingsroutine zal een grote impact hebben op je Rosacea. Daarom raden we je aan jouw routine te herzien en ervoor te zorgen dat deze is aangepast aan de zomer, passend bij je huidtype en die zacht is voor je Rosacea.

Rosalique 3 in 1 Anti-Redness Miracle Formula SPF50 is een favoriet geworden voor veel mensen die lijden aan Rosacea, vooral in de zomermaanden. Het is super eenvoudig aan te brengen en geeft je niet alleen direct dekking, het bevat ook 5 actieve en ontstekingsremmende ingrediënten en een SPF50. We raden aan om het aan het begin van de dag aan te brengen. Breng je langere tijd buiten door? Breng dan Rosalique een paar keer op een dag opnieuw aan om je huid goed beschermd te houden.

Lees meer

"Een wondermiddel" - HarpersBazaar.nl

"Een wondermiddel" - HarpersBazaar.nl

Actieve ingrediënten in onze skincare lijn

Actieve ingrediënten in onze skincare lijn

Rosalique: één van de fijnste sweat- en waterproofmake-up volgens Grazia.nl!

Rosalique: één van de fijnste sweat- en waterproofmake-up volgens Grazia.nl!