Ultieme cadeautips voor mensen met rosacea

Ultieme cadeautips voor mensen met rosacea

De feestdagen komen er alweer aan! Voor veel mensen hun favoriete tijd van het jaar dankzij het heerlijke eten, de versieringen, de tijd die we doorbrengen met familie en vrienden, en voor sommigen dankzij de cadeaus! Een geschikt presentje vinden kan echter lastig zijn als één van jouw geliefden last heeft van rosacea. Hoe vaak wordt er wel niet gekozen voor bruisballen, parfum of bodylotions vol met synthetische geurstoffen en andere chemische substanties, die de rosacea-gevoelige huid makkelijk kunnen irriteren en doen opvlammen.

Ken jij iemand die last heeft van rosacea, couperose of een rode en geïrriteerde huid? Laat zien dat je naar ze geluisterd hebt en dat je begrijpt waar ze mee worstelen, door ze een cadeau te geven dat hun huid verzacht en kalmeert. We zijn er wellicht een beetje vroeg bij, maar Black Friday is de beste tijd van het jaar om je kerstcadeautjes in te slaan. Daarom delen we hier onze favoriete cadeautips voor mensen met rosacea:

1. Alcoholvrije alcohol

De feestdagen zijn vaak een tijd van overvloed, en dit geldt soms ook voor alcoholische versnaperingen. Voor mensen met een 'normaal' huidtype is een lekker drankje wellicht de perfecte manier om zichzelf op te warmen op koude winteravonden, maar als je rosacea hebt kan zelfs een geringe hoeveelheid alcohol al voor een vuurrode neus en wangen zorgen. Gelukkig komen er steeds meer en meer alcoholvrije opties op de markt, en de kans is groot dat er inmiddels een alcoholvrij alternatief bestaat voor het favoriete drankje van jouw vriend(in) met rosacea. Verras ze en laat ze iets nieuws ontdekken!

2. Een zijden of satijnen kussensloop

Niet is fijner dan na een lange dag eindelijk je hoofd op je kussen te kunnen rusten, maar voor mensen met rosacea is dit niet altijd zo simpel. Ruwe katoenen kussenslopen en beddengoed kan de huid tijdens het slapen irriteren, en omdat je gezicht elke nacht zo'n 8 uur contact maakt met je kussen, kan een zacht kussensloop echt een verschil maken. Zijde en satijn zijn perfecte keuzes omdat ze zacht en glad zijn, en er tijdens het slapen dus geen wrijving ontstaat tegen de huid. Bovendien zijn deze materialen minder absorberend dan katoen, en trekken ze daardoor minder vocht uit huid en haar.

3. Een verkoelende gezichtsspray

We zitten rond de feestdagen toch vaker in drukke, warme, vochtige ruimtes met grotere groepen mensen dan normaal, en dan staat de verwarming vaak ook nog eens op standje sauna. Een frisse facial mist kan een opkomende flare-up tegenhouden, en zal daarom zeker gewaardeerd worden als cadeau. Bovendien verminderen ze het risico op een droge huid. Het is echter wel belangrijk om te zorgen dat de spray geen sterke synthetische parfums of andere chemicaliën bevat - hoe natuurlijker, hoe beter!

4. Een milde cleanser voor het gezicht

Heeft je vriend(in) of familielid aangegeven dat ze het moeilijk vinden om verzorgingsproducten te vinden die hun huid niet irriteren? Probeer de Bioskin Face Wash van ons zusterbedrijf Salcura! Goede reinigingsproducten zijn altijd welkom en de Bioskin Face Wash van Salcura, die bijna alleen natuurlijke ingrediënten bevat, is speciaal ontwikkeld om de zeer gevoelige huid te hydrateren, kalmeren en voeden. 

5. Een LED lichtmasker

Lichttherapie wordt steeds populairder als behandeling voor verschillende huidaandoeningen. De juiste hoeveelheid licht op de huid, voor de juiste duur, kan roodheid en irritatie verminderen en de gezondheid van de huid verbeteren. Tegenwoordig kan dit steeds makkelijker vanuit huis, en als je weet dat jouw vriend(in) graag een nieuw soort behandeling voor zijn of haar huid wil proberen, dan zullen ze zeker enthousiast worden van een LED masker!

6. 'Gezonde' chocola

Wie wordt er nou niet blij van een doos chocolaatjes onder de kerstboom! Helaas zijn er veel mensen met rosacea wiens huid erg gevoelig is voor het hoge suiker- of vetgehalte in chocola. Hoe leuk is het om ook hen lekker te verwennen tijdens de feestdagen, maar met een traktatie waar ze later geen spijt van krijgen. Veganistische pure chocolade is al een heel goed begin (ook zuivel kan voor mensen met rosacea een trigger food zijn) want deze bevat vaak een hoog cacaogehalte en minder suiker. Chocolade gemaakt van carob is ook een optie en is eens een keer wat anders!

7. Rosalique

Het ultieme cadeau voor iemand met rosacea of couperose is natuurlijk onze 3 in 1 Anti-Redness Miracle Formula SPF50, een product dat de rode huid niet alleen verhult maar ook behandelt en beschermt met SPF50. Wil je het cadeautje extra speciaal maken? Voeg onze Miracle Brush toe of verpak het geheel in onze Luxury Make-up Bag. Want wat is nou een mooier cadeau dan zelfvertrouwen?

Lees meer

Ontstress je geest en huid!

Ontstress je geest en huid!

Actieve ingrediënten in onze skincare lijn

Actieve ingrediënten in onze skincare lijn

Feestelijke make-up looks met Rosalique

Feestelijke make-up looks met Rosalique