Top Tips voor jouw Rosacea-gevoelige huid tijdens de zomer

Top Tips voor jouw Rosacea-gevoelige huid tijdens de zomer

Rosacea is een huidaandoening die gekenmerkt wordt door roodheid en zichtbare haarvaatjes in het gezicht. Het kan zelfs voorkomen dat er kleine rode, op pukkeltjes lijkende, bultjes ontstaan en het is algemeen bekend dat deze symptomen erger worden naarmate de huid wordt blootgesteld aan hitte. Dat betekent dat de symptomen kunnen verergeren tijdens de zomermaanden.

In een enquete van de National Rosacea Society heeft maar liefst 80% van de 431 participanten aangeven dat klachten door blootstelling aan de zon zijn verergerd. Ook heeft 54% aangegeven dat het nemen van een warm bad of douche en zelf het drinken van warme dranken de symptomen van Rosacea kunnen triggeren. 

Hoewel de exacte oorzaak van Rosacea niet bekend is, we weten wel dat warmte en de zon ervoor zorgen dat het bloed sneller gaat stromen, dat de zweetklieren meer zweet gaan produceren en er een zenuwreactie plaatsvind. Al deze fysiologische reacties zorgen ervoor dat wanneer je Rosacea hebt, symptomen zoals bijvoorbeeld rode vlekken en zichtbare bloedvaatjes nog meer gaan opspelen. 

Weet je niet zo goed hoe je met jouw huid moet omgaan tijdens de zomermaanden? We weten dat de zomer een van de meest uitdagende seizoenen is wanneer je te kampen hebt met Rosacea. De beste manier om symptomen te minimaliseren, is om de triggers die de symptomen doen verergeren te vermijden. Dit betekent dus ook de tijd in de zon te minimaliseren, maar dat is zowel bijna onmogelijk als vaak niet wenselijk. Zeker niet wanneer we een prachtige en zonnige zomer hebben. We hebben daarom een aantal tips voor je op een rijtje gezet: 

 

  • Gebruik altijd een zonnebrand. Ook als je geen last hebt van Rosacea is het altijd belangrijk om je huid goed te beschermen. Voor iedereen mét Rosacea helpt een goede bescherming tegen verergering van de symptomen, zoals rode vlekken, en natuurlijk om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-straling. Ga je langdurig de zon in, vergeet niet regelmatig opnieuw te smeren, zodat de huid de hele dag goed beschermd blijft. 
  • Draag een hoedje of petje en een zonnebril om de huid in het gezicht te beschermen. Omdat de huid in het gezicht extra gevoelig is, is het aan te raden direct zonlicht te vermijden. 
  • Het kan erg fijn zijn om een waterspray bij de hand te hebben om de huid in het gezicht af en toe wat verkoeling te kunnen bieden. Zeker wanneer de temperaturen oplopen. 
  • Probeer de tijd dat de zon op zijn hoogst staat en het sterkst is, zoveel mogelijk uit de zon te blijven. Tussen 11 uur s’ochtends en 3 uur s’middags kun je het beste even de schaduw opzoeken. 
  • Neem een verkoelende crème of Rosalique mee als je gedurende de dag merkt dat jouw huid wat verkoeling en verzorging nodig heeft. 

 

Een belangrijke factor om Rosacea aan te pakken is de juiste huidverzorging. Het is belangrijk huidverzorgingsproducten te gebruiken die afgestemd zijn op jouw huid. Een zachte en effectieve huidverzorgingsroutine kan symptomen van Rosacea aanzienlijk verbeteren. 

Rosalique 3-in-1 Anti-Redness Miracle Formula is voor velen al een favoriet, zeker voor diegenen met Rosacea en tijdens de zomermaanden. Het is super makkelijk in gebruik en zorgt niet alleen voor directe dekking, maar het helpt ook de huid te verzorgen en te behandelen. (We raden het aan om voor minimaal 8 weken dagelijks te gebruiken om optimaal resultaat te behalen.) Daarnaast bevat Rosalique ook nog een SPF50 die jouw huid beschermd tegen schadelijke UV stralen. Blijf regelmatig smeren gedurende de dag om beschermd te blijven.

 

Hopelijk heb je een fantastische zomer! Enjoy!

Lees meer

Acne Awareness Month, Wat is Acne?

Acne Awareness Month, Wat is Acne?

Actieve ingrediënten in onze skincare lijn

Actieve ingrediënten in onze skincare lijn

Veelgestelde vragen over SPF

Veelgestelde vragen over SPF