Bruiloft make-up tips van onze favoriete MUAs

Bruiloft make-up tips van onze favoriete MUAs

Nu het bruiloft seizoen officieel weer van start gaat, kunnen we niet wachten om de liefde te vieren! In de loop der jaren is Rosalique onmisbaar geworden in veel MUA-kits. Of je nu houdt van een natuurlijke finish of volledige glamour, Rosalique is een must-have voor veel bruiden op hun speciale dag. We namen contact op met een paar van onze favoriete make-upartiesten, die we tijdens de grote dag vroegen om hun go-to-tips te delen voor alles wat met bruidsmake-up te maken heeft.⁠

Emma Quin

Hoe kies je de juiste MUA?


De meeste MUA's hebben een website en niet alleen social media. Het hebben van een fatsoenlijke website is een goed teken dat de make-upartiest een serieuze ondernemer is. Wanneer je naar websites en sociale media kijkt, controleer dan of de MUA een goede verscheidenheid aan bruidjes heeft, niet alleen modellen of jonge schoonheden! Een goede MUA zal in staat zijn om elke klant er op zijn best uit te laten zien, ongeacht kleur, leeftijd of uiterlijk.

Controleer of hun werk past bij de look/stijl waar je voor wilt gaan, bijvoorbeeld; natuurlijk, glamoureus etc. Houd over de top gestileerde of gefilterde foto's in de gaten. Je bruiloft is geen fashion shoot. Je wilt er natuurlijk goed uitzien in real life, niet alleen op foto's.

Veel locaties organiseren ook trouwbeurzen of open dagen waar je potentiële MUA's kunt ontmoeten, hen kunt leren kennen, naar hun werk kunt kijken, vragen kunt stellen over hun make-up en het proces ervan. Make-up is iets heel persoonlijks en je moet je op je gemak voelen bij die persoon. Vertrouw op je intuïtie en kies altijd voor een proefsessie bruidsmake-up, zodat je samen kunt uitzoeken wat het beste voor je is. Het eindresultaat is een wisselwerking tussen jou en je MUA... haar vaardigheden met jouw persoonlijke voorkeuren. 

Maak indien mogelijk een telefonische afspraak met je potentiële MUA. Deel de dingen waar je je zorgen om maakt, je behoeftes en praat over de look die je graag wenst voor je grote dag. In gesprek gaan met iemand helpt je echt om te beoordelen of je hen geschikt vindt. Vraag hoe de boeking en het proces in zijn werk gaat. Verwacht wel dat je reserverings-/boekingskosten moet betalen. Het geeft zowel jou als de MUA enige zekerheid. Dit bedrag wordt uiteindelijk van de gehele factuur afgehaald.

Hoe kun je de roodheid bedekken?

Roze wangen zijn natuurlijk iets moois. Je ziet er daardoor altijd gezond uit! Maar soms kan het op de verkeerde plek net iets te rozig of te rood zijn! De oorzaak daarvan zou kunnen komen door couperose, blozen, zonnebrand, acne of rosacea. Mijn absolute go to product is Rosalique. Een geniaal product dat roodheid dekt en neutraliseert. Het heeft een SPF50 erin (een absolute must, vooral voor bruiloften) en heeft een langdurige, helende en kalmerende eigenschap. Het behandelt de huid en is ontstekingsremmend, verzachtend en hydraterend. Bovendien fungeert het als een fantastische primer die make-up de hele dag op zijn plaats houdt. Je kunt het zelfs als dagcrème gebruiken, want het groen wordt een mooie lichtgouden tint op je huid! Doe er een beetje poeder of bronzer overheen. Als je meer dekking wilt, gebruik dan je normale foundation over Rosalique heen en werk het af met een setting spray of poeder. 

Wat te doen als je Rosacea of roodheid in het gezicht hebt?

Hoe eerder je je huidverzorgingsroutine op orde hebt, hoe beter. Zodra je de juiste producten gebruikt, zal je zien dat je huid vrij snel verbetert. Consistentie is hierin belangrijk. Jouw MUA kan de beste routine voor je adviseren of als je huidproblemen hebt, kunt je het beste naar je huisarts of dermatoloog gaan voor advies. Een bleke huid is gevoeliger voor roodheid, dus het kan zijn dat het moeilijk is om er alleen met huidverzorging vanaf te komen, maar het is altijd mogelijk het te camoufleren! Groen gaat roodheid tegen, dus Rosalique is een briljant product om de rode huid te neutraliseren. Je kunt het op zichzelf gebruiken of als primer en vervolgens je foundation er overheen aanbrengen (probeer niet te wrijven, want dat zal ervoor zorgen dat je het product wegveegt). 

Waarom is het zo belangrijk om de perfecte MUA te vinden voor de grote dag?

Als je niet zeker weet of je een MUA wilt inhuren om je make-up te doen, of dat je wellicht je eigen make-up wilt doen. Denk dan na over wat eventueel zorg wegneemt, zodat je je minder gestrest voelt op je trouwochtend. Er is al veel om over na te denken, dus als het doen van je eigen make-up eigenlijk te veel is op je lijstje, dan is het logisch om te kiezen voor iemand die jouw make-up kan doen. Een grote vaardigheid die MUA's bezitten, is dat we jullie tot rust brengen. We zijn er om het naar je zin te maken, je mooi en geweldig te laten voelen, zodat je alleen maar hoeft te genieten van je speciale dag!

Louise Jackson

Wat als je je eigen bruidsmake-up wilt doen?

Ten eerste, houd het simpel. Je wilt er zeker van zijn dat je look haalbaar is. Het is allemaal heel goed mogelijk om tutorials te gebruiken, maar als het te ingewikkeld is, kan het zijn dat het veel moeite kost om het goed te doen, vooral als je onder druk staat. Vergeet niet om kleuren te kiezen die gemakkelijk zijn om mee te werken. Brons, champagne, roségoud en zachte grijstinten passen goed bij de meeste huidtinten. Of voor diepere huidtinten, zijn warmtekleuren zoals antiek goud, koper en bordeauxrood mooie opties. Om de perfecte omlijning om de lippen te krijgen, gebruik je een potlood en breng je vervolgens lippenstift aan met een kwastje.

Het is ook belangrijk om de huid goed voor te bereiden. Om de perfecte basis te creëren, is huidverzorging essentieel! Wanneer een make-upartiest of jijzelf je make-up doet, je krijgt nooit die perfecte stralende onberispelijke look, tenzij je wat tijd investeert in je huidverzorging. Dit omvat reiniging en hydratatie (minimaal) twee keer per dag, 's morgens en' s avonds. Bouw de look langzaam op. Neem voldoende tijd op de dag zelf om je make-up aan te brengen. Haasten leidt tot fouten. Tot slot, oefen van tevoren. Alle make-upartiesten hebben proefsessies met hun bruiden dus het is handig om hetzelfde te doen. Zoals ze zeggen oefening baart kunst!

Hoe zorg je ervoor dat je make-up de hele dag mooi blijft zitten?

Breng aan in dunne lagen om een lange levensduur te garanderen. Make-up primers zijn ontworpen om de foundation langer vast te houden. Er zijn heel veel opties. Ga voor een primer die past bij jouw huidtype. Als je bijvoorbeeld vettig bent, gebruik dan een matterende primer of een porievuller, of als je een droge huid hebt, ga dan voor iets wat de huid hydrateert en voor die extra gloed zorgt. Gebruik een oogschaduwprimer om huidplooien op de oogleden te voorkomen. Hetzelfde met je foundation. Kies er een die bij jouw huidtype past, bij voorkeur een die 24 uur blijft zitten. Breng lichtjes wat poeder aan met een kwast en druk wat harder op de olieachtigere gebieden, bijvoorbeeld de T-zone. Werk af met een goede setting spray. Vermijd het aanraken van je gezicht. Trakteer jezelf op een goede mascara, kies waterproof.

Ruby May

Welke andere dingen kun je doen om je voor te bereiden op de grote dag?

Als je de roodheid van de huid corrigeert, kan dit erg ingewikkeld zijn. Ik raad altijd aan om een zachte toner op de huid te gebruiken, eentje zonder alcohol en met ingrediënten zoals algen en kamille.

Als je niet helemaal zeker bent om je eigen make-up te doen, zou ik altijd aanraden om een make-up les te boeken. Je kunt een 1 op 1 consult boeken bij een make-upartiest die de juiste producten voor je huid kan aanbevelen. Bereid je huid de avond voor de grote dag voor met een voedend masker. Je make-up zal er het beste uitzien als je huid gehydrateerd is. Nog beter, trakteer jezelf op gezichtsbehandeling en drink veel water.

Lees meer

Rosacea Awareness Month: Alles Wat Je Moet Weten Over Rosacea

Rosacea Awareness Month: Alles Wat Je Moet Weten Over Rosacea

Actieve ingrediënten in onze skincare lijn

Actieve ingrediënten in onze skincare lijn

Rosalique één van de beste SPF's voor het gezicht bij This Morning!

Rosalique één van de beste SPF's voor het gezicht bij This Morning!