FAQs - Eczeem en Rosalique

FAQs - Eczeem en Rosalique

Van 12 tot 18 september is het Nationale Eczeemweek. In Nederland hebben circa 400.000 mensen atopisch eczeem waarvan 1 op de 5 kinderen hier last van hebben. Dit is de meest voorkomende vorm van eczeem. Veel mensen hebben ook last van eczeem in hun gezicht, wat bij sommigen een week of twee kan duren, bij anderen veel langer.

Wij weten dat eczeem niet alleen lichamelijk pijnlijk kan zijn, maar ook een mentale last die je zelfvertrouwen aantast, vooral tijdens een uitbraak. We willen graag dat je je prettig voelt in je huid, of dat nu betekent dat je voor een naturel look gaat of een beetje make-up wilt aanbrengen. Als je voor het laatste kiest, kunnen wij je helpen. We begrijpen dat wanneer je lijdt aan allergische huidaandoeningen zoals eczeem, het toevoegen van nieuwe producten aan je routine gepaard gaat met voorzichtigheid - niemand wil een flare-up veroorzaken.

In deze blogbijdrage stellen we je gerust en beantwoorden we de meest gestelde vragen over het gebruik van Rosalique op een eczeemgevoelige huid.

1) Is Rosalique geschikt voor de eczeemgevoelige huid?

Rosalique is niet specifiek ontwikkeld voor eczeem, maar dat betekent niet dat het niet geschikt is. Rosalique werd ontwikkeld voor de gevoelige huid en om roodheid te neutraliseren, twee veel voorkomende klachten bij eczeempatiënten. De combinatie van deze twee factoren betekent dat Rosalique geschikt is voor de eczeemgevoelige huid.

2) Helpt Rosalique tegen eczeem?

Hoewel Rosalique niet specifiek ontwikkeld is voor eczeem, bevat het wel 5 actieve ingrediënten die werken om roodheid/gevoeligheid te verbeteren, milde hydraterende eigenschappen te bieden en tegelijkertijd roodheid te camoufleren, voor een extra zelfvertrouwen boost. Deze 5 actieve ingrediënten zijn:

Panthenol
Sheaboter
α-Bisabol
Zeoliet
Ureum

Om meer te weten te komen over onze ingrediënten, kun je hier onze ingrediëntenpagina bezoeken.

3) Hoe moet ik Rosalique aanbrengen bij eczeem?

Zoals je ongetwijfeld weet, kan eczeem geïrriteerd raken door te veel aanraking of te zware producten. Wij raden je aan om minimaal contact te gebruiken bij het aanbrengen van Rosalique. Druk niet te hard op de huid - kies in plaats daarvan voor een zachte borstel en klop de make-up zachtjes in de huid. Je kunt beter een setting poeder of spray vermijden, omdat dit de droge plekjes kan benadrukken.

4) Kan het mijn huid irriteren of een flare-up veroorzaken?

Zoals we hierboven al zeiden, is Rosalique ontworpen met het oog op een gevoelige huid. Toch raden we je aan om een test uit te voeren. Hoe je een patch test uitvoert, lees je hier, maar in het kort komt het erop neer dat je het product achter je oor aanbrengt, voor 24 uur lang laat zitten en controleert of er een reactie optreedt, voordat je Rosalique in je routine integreert. De formule is echter ongelooflijk zacht en droogt de huid niet uit. Sommige van onze klanten omschrijven het als het aanbrengen van een vocht inbrengende crème.

5) Mijn huid is extreem droog/schilferig - hoe kan ik Rosalique gebruiken?

Begin met het voorbereiden van je huid. Hiermee bedoelen we het gebruik van een goede vocht inbrengende crème, om de droogheid van de huid te minimaliseren. Wij bevelen ons zusterbedrijf Salcura aan. Haar Bioskin DermaSerum moisturiser is speciaal ontwikkeld voor de eczeemgevoelige huid en is de perfecte, intensieve oplossing voor extreem, droge/schilferige plekjes. Je kunt ook een serum/crème-combinatie gebruiken om je huid zo gehydrateerd mogelijk te krijgen, voordat je Rosalique aanbrengt. Zorg er echter wel voor dat je producten goed zijn opgenomen voordat je begint met aanbrengen.

6) Kan ik het samen met mijn medicinale crème gebruiken?

In theorie, ja. Rosalique is zelf geen medicinale behandeling. Wij raden je echter altijd aan de bijsluiter van jouw medicatie te raadplegen en, als je toch nog twijfelt, contact op te nemen met je huisarts.

7) Mijn eczeem zit rond mijn mond/ogen. Kan ik Rosalique op deze plekken gebruiken?

Rosalique is geformuleerd voor de gevoelige huid, maar als je weet dat de huid rond je ogen/mond bijzonder gevoelig is, raden wij je aan een uitgebreide patchtest uit te voeren. Je kunt de patch test achter je oor langer laten zitten. Ook kun je de formule eerst op een rustig plekje van de huid op het gezicht uitproberen, voordat je het op een eczeemplekje test.

Tip: voor eczeem rond de ogen adviseren wij Salcura's Bioskin DermaSpray, Je kun het beste de DermaSpray op een nat watje aanbrengen en op de ogen leggen. Het kalmeert de irritatie en geneest de huid.

8) Mijn eczeem wordt getriggerd door parfum. Is Rosalique parfumvrij?

Ja! Rosalique is 100% vrij van parfum en parabenen. Het is ook dermatologisch getest en esthetisch geclassificeerd.

Op zoek naar een aanvullende huidverzorgingslijn?

Voor een intensieve genezing van de huid raden wij ons zusterbedrijf Salcura aan. Salcura zit boordevol voedende, helende ingrediënten om je huid te ondersteunen en is je redder in nood om de eczeemgevoelige huid te kalmeren en te voeden.

Als je een vraag hebt die we niet hebben beantwoord, of als je andere vragen hebt, neem dan contact op met ons team, dan helpen we je graag verder!

Voor meer eczeem gerelateerde make-up tips, bekijk onze blog post: Make-up tips voor de eczeemgevoelige huid.

Lees meer

Rosalique: Een zomer in de pers

Rosalique: Een zomer in de pers

Actieve ingrediënten in onze skincare lijn

Actieve ingrediënten in onze skincare lijn

Rosalique gespot in de &C! "Weinig slaap en er toch fris uitzien!"

Rosalique gespot in de &C! "Weinig slaap en er toch fris uitzien!"