Essentiële reisproducten voor de rosacea-gevoelige huid

Essentiële reisproducten voor de rosacea-gevoelige huid

Als je een gevoelige huid hebt die vatbaar is voor rosacea, is het essentieel dat je de juiste huidverzorging en accessoires meeneemt op vakantie om jezelf te beschermen tegen flare-ups. Omdat rosacea vaak wordt veroorzaakt door temperatuurwisselingen en omgevingsfactoren, zijn er enkele dingen waar je meer rekening mee kunt houden voordat je op reis gaat. Daarom hebben we een lijst samengesteld met belangrijke items die je zullen helpen om je rosacea onder controle te houden tijdens je reis. Deze benodigdheden kun je handig meenemen in een kleine tas, zodat je ze kunt gebruiken wanneer je ze nodig hebt!

  1. Hoed/Sjaal: Als je naar een locatie met warm weer gaat, zorg er dan voor dat je een hoed draagt met een brede rand en een UPF50+ (Ultraviolet Protection Factor), zodat de stof zoveel mogelijk UV-straling absorbeert. Bij koudere temperaturen of winderige omstandigheden bedek je je gezicht met een sjaal van zacht materiaal zoals zijde om je gezicht te beschermen tegen uitdroging.
  2. Geïsoleerde waterfles: Als je ooit een rosacea flare-up hebt gehad door de hitte, dan weet je dat snel handelen cruciaal is om het onder controle te houden. Blijf voorbereid door een geïsoleerde fles bij u te dragen die je drinken echt koud houdt en je lichaam helpt om snel af te koelen als je het warm hebt. Je kunt je fles vullen met verfrissende drankjes zoals citroenwater, ijsthee of ijskoffie (er wordt vaak gedacht dat cafeïne rosacea kan uitlokken, maar het ligt eerder aan de temperatuur van de drank dan aan de cafeïne zelf) en probeer alcohol in sociale gelegenheden te vermijden.
  3. Draagbare ventilator: Als je een warm en vochtig gebied bezoekt, neem dan een lichtgewicht draagbare ventilator of een spuitfles gevuld met water mee om je huid koel en fris te houden wanneer dat nodig is.
  4. Kussensloop: Het beddengoed van hotels en andere accommodaties kan gewassen zijn met sterk geparfumeerde wasmiddelen en wasverzachters die de gevoelige huid gemakkelijk kunnen irriteren. Een kussensloop van de stof die je gewend bent en gewassen in je gebruikelijke wasmiddel kan een redder in nood zijn voor je huid.
  5. SPF: Als er één ding is dat je prioriteit moet geven, is het SPF! Het maakt niet uit of het koud of bewolkt is, SPF is je beste vriend om roodheid te voorkomen. Ga voor een breedspectrum SPF van 30 of meer, want die beschermt je huid tegen zowel UVA- als UVB-stralen. Rosalique 3 in 1 Anti-Redness Miracle Formula bevat een SPF-factor van 50 - de zachte formule laat geen witte waas achter en is gemakkelijk aan te brengen, waardoor de gevoelige huid optimaal beschermd is tegen de zon.
  6. Zachte huidverzorging/make-up: Hoewel het verleidelijk kan zijn, raden we aan om de toiletartikelen van hotels te vermijden, omdat je huid er niet aan gewend is en ze ingrediënten kunnen bevatten die je huid kunnen irriteren. Neem in plaats daarvan onze Rosalique 3 in 1 Balm Cleanser en Rosalique Soothing Night Cream mee. De balsem reinigt de huid zacht., terwijl de Night Cream voor hydratatie zorgt, bij donkere kringen helpt, roodheid tegengaat en je algehele teint verbetert.. Rosalique bevat 5 ontstekingsremmende ingrediënten die je huid kalmeren, roodheid behandelen en beschermen tegen flare-ups. Dankzij de micro-ingekapselde technologie kun je het ook gebruiken als een kleurcorrigerende getinte moisturizer om je huid te egaliseren. Het compacte 30ml formaat van Rosalique maakt het een handige ruimtebesparende optie voor onderweg, omdat het gebruikt kan worden als een huidverzorging-make-up voor het voorkomen, behandelen én neutraliseren van roodheid.

Als je goed voorbereid bent en deze must-haves voor rosacea hebt, kun je optimaal van je vakantie genieten! Zorg ervoor dat je onze tips opvolgt om het effect van omgevingsfactoren en temperatuurveranderingen te minimaliseren - je huid zal je dankbaar zijn!

Meer informatie over Rosalique 3 in 1 Anti-Redness Miracle Formula vind je hier.

Lees meer

De ins en outs van acne rosacea

De ins en outs van acne rosacea

Actieve ingrediënten in onze skincare lijn

Actieve ingrediënten in onze skincare lijn

Onze Christmas Gift Set is terug!

Onze Christmas Gift Set is terug!