Uitgelicht: Onze 5* Breedspectrum SPF50

Uitgelicht: Onze 5* Breedspectrum SPF50

We vallen misschien een beetje in de herhaling, maar we kunnen niet vaak genoeg zeggen hoe belangrijk het is om deze zomer elke dag een product met een hoge SPF van goede kwaliteit te gebruiken, zeker als je last hebt van een rode of gevoelige huid, of rosacea of couperose. Een paar minuten in de zon zonder bescherming kan de huid al doen opvlammen, met als gevolg een vuurrode neus en wangen, en een gloeiend gezicht dat uren- of zelfs dagenlang kan aanhouden. Dat extra stapje in je ochtendroutine is dus echt de moeite waard!

Ook voor mensen met een ‘normaal’ huidtype kan de zon zowel tijdelijke als langdurige huidschade aanrichten. We kennen allemaal het risico op verbranden of zelfs zonnesteek, maar de zon kan bijvoorbeeld ook tot ernstige blaren leiden, hoewel die na verloop van tijd weer wegtrekken. Op de lange termijn kan schade door de zon leiden tot een doffe, droge en oneffen huid – extra onwenselijk als je al last hebt van rosacea. Zonneschade vertraagt bovendien de celvernieuwing in de huid, waardoor bestaande huidproblemen erger kunnen worden en langer aan kunnen houden. Hierdoor draagt het ook bij aan voortijdige huidveroudering.

In dit blog geven we je extra uitleg over hoe onze met 5* beoordeelde breedspectrum SPF50 tot stand is gekomen en waarom Rosalique de ideale dagelijkse bescherming biedt tegen schade door de zon.

Wat betekent SPF50?

“SPF” staat voor Sun Protection Factor – de zonnebeschermingsfactor van het product. Hoe hoger de SPF, hoe langer je huid beschermd is tegen de UV-straling die aanwezig is in zonlicht. Mensen met rosacea wordt aangeraden om minstens SPF30 te gebruiken, maar SPF50 geeft net dat beetje extra zekerheid.

Wat is breedspectrum bescherming?

Breedspectrum betekent dat een product zowel tegen UVA- als UVB-straling bescherming biedt. De meeste zonnebrandcrèmes beschermen vooral tegen UVB-straling, straling die alleen in de bovenste laagjes van de huid doordringt en daar zonnebrand veroorzaakt. UVA-straling dringt echter veel dieper door in de huid en veroorzaakt daar de echte, langdurige huidschade. Make-up en zonnebrandcrèmes die gelabeld zijn met ‘breedspectrum’ beschermen tegen zowel UVA- als UVB-straling.

Minerale vs. synthetische zonnebrand

Minerale of ‘fysieke’ zonnebrand gebruikt mineralen als actieve ingrediënten, meestal zinkoxide of titaniumdioxide. Minerale zonnebrandcrèmes worden ook wel eens fysieke zonnefilters genoemd omdat ze een daadwerkelijke barrière tussen de huid en de straling vormen.

Minerale zonnefilters zijn de meer natuurlijke optie, en daar zijn wij groot voorstander van. Het nadeel van minerale zonnebrand is echter dat de crème vrij dik moet zijn om een hoge SPF te kunnen bereiken. Een puur minerale SPF50 is veel te wit en te dik om als gezichtscrème te gebruiken, en daarom is onze SPF op basis van titaniumdioxide, maar met een synthetische modificator. Zo hebben we het beste van twee werelden!

Wat is de Boots SPF schaal en waar staat Rosalique?

De onafhankelijke Boots SPF review is bijna 30 jaar geleden ontwikkeld en was het eerste systeem in Europa dat keek naar de daadwerkelijke effectiviteit van zonnebrandcrèmes. De schaal gaat van 0 tot 5 en meet de mate waarin de zonnebrand UVA-straling opneemt. Hoe hoger het getal, hoe meer straling opgenomen wordt en hoe beter de huid beschermd wordt. Rosalique scoorde in de test een perfecte score met vijf sterren!

Ben jij deze zomer nog op zoek naar een veelzijdig product dat niet alleen beschermt tegen de zon, maar je ook een mooie, egale teint geeft en de huid voedt en verzorgt? Probeer Rosalique!

Lees meer

5 zomerse make-up tips voor de onzuivere huid

5 zomerse make-up tips voor de onzuivere huid

Actieve ingrediënten in onze skincare lijn

Actieve ingrediënten in onze skincare lijn

Make-up tips voor de eczeemgevoelige huid

Make-up tips voor de eczeemgevoelige huid